Veşti proaste pentru abonaţii Digi. Facturile la cablu şi telefonie s-ar putea majora în 2023

Digi este liderul segmentului de servicii de internet fix, pay-tv și telefonie fixă după cotele de piață deținute în România și unul dintre operatorii europeni de top în domeniul comunicațiilor electronice convergente

20 dec. 2022, 10:57
Veşti proaste pentru abonaţii Digi. Facturile la cablu şi telefonie s-ar putea majora în 2023

DIGI ar putea majora prețul la cablu TV, internet și telefonie în 2023!  ”Avem prețuri accesibile pentru toate categoriile de servicii. Aici cumva nu o să insist foarte mult. Ideea este că mulți au confundat mișcarea de piață de acum o lună-două a celorlalți operatori de a crește prețurile și cumva ne-au asociat numele cu acea modificare de prețuri. Noi nu am crescut prețurile în 2022. Cu siguranță, nu o să o facem nici în următoarele două săptămâni și o să încercăm să menținem cât se poate de atractive pachetele noastre, cât se poate de bogate ca ofertă. Adică servicii de 1 Gb și servicii de 10 Gb și servicii 4G, 5G, cu comunicații de date nelimitate, cât mai accesibile pe cât se poate de mult timp”, a declarat, într-o conferință de presă, Serghei Bulgac, CEO Digi Communications, potrivit Economica.net

Întrebat dacă poate garanta clienților săi că va păstra aceleași tarife și în cursul anului viitor, acesta a răspuns că nici măcar Guvernul României nu poate garanta.

”E o întrebare…Vom încerca, vom încerca. De garantat nu poate nimeni să garanteze nimic. Din păcate, nici Guvernul României, nici noi, dar cu siguranță vom încerca”, a detaliat oficialul companiei.

Acesta a menționat că, în prezent, cei mai mulți clienți ai companiei pe piața locală sunt din segmentul telefoniei mobile. În total, grupul a ajuns la peste 8 milioane de utilizatori.

”Am ajuns la peste 20 milioane de servicii care înseamnă în primul rând telefonie mobilă. Probabil toată lumea știe că suntem operatori de cablu, dar între timp suntem un operator integrat, un operator cu cea mai mare rețea fixă, cea mai mare rețea mobilă din țara noastră și cei mai mulți utilizatori ai noștri sunt utilizatori de telefonie mobilă”, a spus Bulgac.

CITEȘTE ȘI: Preţ carburanţi. Veste bună pentru şoferi, cât costă un plin de benzină/motorină înainte de Crăciun
Totodată, CEO-ul a oferit și o explicație privind nivelul redus al actualelor tarife practicate de companie pentru serviciile de telefonie mobilă. Astfel, Digi a reușit să lase neschimbate prețurile din acest an, în pofida creșterii inflației și a crizei de pe piața de energie, întrucât și-a sporit numărul de utilizatori pe toate piețele pe care activează. Numai pentru serviciile mobile din România, numărul de utilizatori a crescut cu 700.000, iar pentru serviciile de cablu cu 300.000.

Astfel, reprezentanții companiei se așteaptă ca în acest an cifra de afaceri a grupului să fie similară cu cea de anul trecut, la aproximativ 1,5 miliarde de euro, diferența între cele două rezultate fiind lipsa vânzărilor din Ungaria, piață de pe care compania s-a retras în acest an.

”Anul acesta a fost un an extraordinar. În primele nouă luni, am avut o cifră de afaceri de 1,26 miliarde de euro la nivel de grup, o creștere de 20%, creștere realizată atât în Spania, cât și în România, adică operațiunile principale. Mesajul cheie este că în 2022 prin creștere organică am putut să înlocuim complet vânzarea business-ului din Ungaria. Per total, la sfârșitul anului ne așteptăm la o cifră de afaceri de aproximativ 1,5 miliarde de euro, în linie cu rezultatul de anul trecut, doar că cu o țară mai puțin. A fost un an bun, a fost un an în care clienții ne-au susținut în ambele piețe mari pe care le avem”.

Digi RCS-RDS, ofertă imbatabilă pentru cei care se portează! 50% reducere la abonament timp de jumătate de an