UTA – RAPID 2-2. Derby cu răsturnări de situaţie în Liga 1

UTA și Rapid au oferit un meci extrem de spectaculos, încheiat în cele din urmă la egalitate, scor 2-2. Cu acest egal, cele două echipe își păstrează pozițiile. Rapid este pe 2, cu 17 puncte, UTA un loc mai jos, cu două puncte în minus.

10 sept. 2021, 23:00
UTA – RAPID 2-2. Derby cu răsturnări de situaţie în Liga 1

UPDATE. UTA – RAPID 2-2. UTA și Rapid au oferit un meci extrem de spectaculos, încheiat în cele din urmă la egalitate, scor 2-2.

Nou-promovata a început tare și a condus cu 2-0: Albu a deschis scorul, a urmat apoi autogolul lui Vorobjovas, însă UTA a revenit incredibil. Arădenii au jucat excelent în repriza secundă, dar au egalat abia în ultimele minute, după ce Hora și Antal l-au învins pe Moldovan.

Cu acest egal, cele două echipe își păstrează pozițiile. Rapid este pe 2, cu 17 puncte, UTA un loc mai jos, cu două puncte în minus.

 

Duelul mult aşteptat: UTA – Rapid, derby-ul fostelor campioane, are loc vineri d ela ora 21, live pe Romaniatv.net. Cele două s-au mai duelat de 64 de ori în principala competiţie internă, de 25 de ori s-au impus arădenii, de 23 de ori au câştigat bucureştenii, iar alte 16 meciuri s-au terminat la egalitate.

UTA – RAPID ONLINE DIGI SPORT STREAMING.

Min. 21: GOL Rapid! Albu reușește dubla, după ce centrarea sa este deviată în poartă de Vorobjovas.

Min. 16, GOOOL Rapid! Cristian Albu, Rapid, înscrie cu o lovitură de cap.

UTA Arad – Rapid, echipe:

UTA Arad: 93. Fl. Iacob – 15. Vukcevici, 21. Erico, 4. Benga, 55. Șliakov – 20. Ubbink, 6. Passaglia, 5. Vorobjovas, 7. Roger – 10. Miculescu, 88. Hora
Rezerve: 33. Balauru, 3. Medjimorec, 8. Antal, 9. Dangubici, 11. A. Mar, 18. Fl. Ilie, 22. Bustea, 26. Tomozei, 98. D. Isac 
Absenți: T. Călin (accidentat), Baravykas (indisponibil), Batha (suspendat)
Antrenor: Laszlo Balint

Rapid: 31. H. Moldovan – 13. Goge, 30. Dandea, 22. Săpunaru, 11. Morais l 4. Crepulja, 23. Albu – 7. Sefer, 8. Carnat, 94. Hlistei – 9. Bălan
Rezerve: 90. Drăghia, 2. Nastos, 3. L. Florică, 10. R. Ilie, 17. Pănoiu, 18. Alami, 20. R. Moise, 21. B. Barbu, 57. Marzouk
Absenți: Cl. Belu (suspendat), Dr. Grigore (incert)
Antrenor: Mihai Iosif

Stadion: „Francisc Neuman”
Arbitru: Călin Iulian, A1: Urzică Vladimir, A2: Mitruţi Daniel

Palmares cu UTA gazdă: 32 de meciuri – 17 victorii UTA – 7 remize – 8 succese Rapid.

Primul meci a avut loc pe 3 noiembrie 1946, ITA Arad – CFR Bucureşti 2-2, goluri înscrise de Bonyhadi (2), Petschowski (16), respectiv Lungu (40) şi Vekony (59). La finalul acelui sezon, arădenii aveau să-şi treacă în palmares primul titlu din istoria clubului.

În ediţia următoare, 1947/48, cele două aveau să se afle pentru întâia oară în luptă directă pentru titlu. Câştig a avut tot gruparea din Arad, giuleştenii încheind campionatul pe poziţia a treia.

Doar patru dintre cele 16 egaluri s-au încheiat fără gol, toate pe terenul bucureştenilor. Ultima remiză albă s-a consemnat pe 27 august 1972, antrenori Bazil Marian, respectiv Nicolae Dumitrescu.
Cele mai multe goluri s-au marcat pe 3 iunie 1962, Rapid – UTA 3-5.

Unul dintre cele mai importante succese bifate de gruparea giuleşteană în deplasare a avut loc în etapa a 15-a din sezonul 1966/67, pe 12 martie 1967, UTA – Rapid 1-2. Acea victorie a fost urmată de alte două pe teren propriu, 1-0 cu Progresul şi 1-0 cu U Craiova, rezultate care aveau să o urce pe Rapid pentru întâia oară pe prima poziţie, acolo unde va şi încheia campionatul.

Cea mai mare diferenţă de scor: 11 martie 2007, Rapid – UTA 4-0.

Cea mai recentă întâlnire directă în Liga 1: 2 mai 2008, Rapid – UTA 2-3, goluri înscrise de Boya – dublă, respectiv Todea, Hora şi Ibeh.

Daniel Niculae (preşedinte Rapid), după suspendarea lui Mihai Iosif: Nu este normal ca această decizie sa apară cu doar câteva ore înaintea unui meci important

Preşedintele FC Rapid, Daniel Niculae, a declarat, vineri, că nu este normal ca antrenorul Mihai Iosif să fie suspendat de Comisia de Disciplină a FRF, cu doar câteva ore înaintea unui meci important, cel cu UTA Arad.

Victoria la US Open ar putea să o facă pe Emma Răducanu cea mai bine plătită sportivă britanică din toate timpurile. Are un potenţial de 100 de milioane de lire sterline

„Nu este normal ca această decizie sa apară cu doar câteva ore înaintea unui meci important, contra unei echipe foarte bune. Mihai Iosif îşi stabilise o anumită strategie, iar acum totul este dat peste cap. Antrenorul Rapidului a fost, este şi va fi numit de către conducerea clubului pe baza CALITĂŢILOR sale şi nu a diplomelor obţinute în 10 ani de zile”, a spus preşedintele Rapidului, Daniel Niculae, conform paginii de Facebook a FC Rapid.

Cristiano Ronaldo este jucătorul cu cel mai mare salariu din Premier League. Câştigă cu peste 6 milioane de euro mai mult decât al doilea fotbalist din top

Antrenorii Mihai Iosif (FC Rapid) şi Andrei Prepeliţă (FC Argeş), care nu au licenţă Pro, au fost sancţionaţi de Comisia de Disciplină a FRF cu câte 2 etape de suspendare. Ei au primit şi o penalitate sportivă de 6.800 de lei. Tehnicienii Marius Croitoru (FC Botoşani) şi Ilie Poenaru (Academica Clinceni) au primit penalităţi de câte 2.000 de lei.
Cele patru cluburi au fost sancţionate cu câte 10.000 de lei, conform deciziei de pe frf.ro.

Şcoala Federală de Antrenori a sesizat Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal în cazul celor patru tehnicieni după ce aceştia au dat indicaţii la meciurile echipelor pe care le conduc fără să deţină licenţa Pro.