Simona Halep a câştigat duelul româncelor la Indian Wells: 6-1, 6-4 cu Sorana Cîrstea VIDEO

Simona Halep a trecut, marţi, de Sorana Cîrstea , scor 6-1, 6-4, în optimile de finală ale turneului de la Indian Wells. A fost primul meci dintre cele două după 12 ani de la ultima lor întâlnire, iar acum scorul partidelor directe este egal, 2-2!

15 mart. 2022, 21:32
Simona Halep a câştigat duelul româncelor la Indian Wells: 6-1, 6-4 cu Sorana Cîrstea VIDEO
Simona Halep - Sorana Cîrstea la Indian Wells

Simona Halep – Sorana Cîrstea 6-1, 6-4. Simona Halep (30 de ani, 26 WTA) a învins-o pe Sorana Cîrstea (31 de ani, 27 WTA), scor 6-1, 6-4, și s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells.

Ştirea iniţială:

Iată meciurile directe: 2008 București: 3-6, 6-3, 6-1 pentru Sorana Cîrstea, 2010 Marbella: 6-4, 7-6 pentru Simona Halep, 2010 Cincinnati: 6-2, 6-4 pentru Sorana Cîrstea.

DIGI SPORT Simona Halep – Sorana Cîrstea LIVE VIDEO STREAM de la ora 20:00 la Indian Wells

Simona Halep – Sorana Cîrstea se va juca pe arena centrală, fiind primul meci al zilei. Partida va începe la ora 20:00 (ora României) şi va fi transmisă în direct de Digi Sport 2.

Simona Halep, prima reacţie despre meciul cu Sorana Cîrstea. Ce a spus despre marea ei rivală

Simona vs. Sorana, rivalitate dintotdeauna

Cele două sportive se cunosc de la vârsta de 8 ani, dar nu au fost apropiate nici în perioada junioratului și nici acum! Ba, mai mult, se pare că între ele există o rivalitate uriaşă, deşi nici una dintre ele nu a dezvăluit motivul!

„Ne-am antrenat de câteva ori împreună în ultima perioadă, dar nu foarte des. Este o provocare pentru mine să joc împotriva ei, dar este un meci ca oricare altul. Sunt obișnuită să joc împotriva româncelor. Va fi o partidă dificilă, Sorana e o jucătoare excelentă”, a spus Simona Halep înainte de meciul cu Sorana Cîrstea.

„Nu am fost niciodată prietene apropiate. Suntem pur și simplu colege de breaslă, ca-n orice job: cu unii colegi ai o legătură mai profundă, cu alții nu. Nici când eram copii nu eram foarte apropiate, pentru că suntem două persoane extrem de diferite. Nu există două persoane mai diferite decât noi două”, a spus Sorana Cîrstea, acum câţiva ani, despre Simona Halep.

Duel românesc la Indian Wells 2022: Simona Halep şi Sorana Cîrstea se bat pentru un loc în sferturi

Miza sportivă: bani şi puncte WTA

Duelul Simona Halep – Sorana Cîrstea va avea și o miză financiară considerabilă. Pentru că au ajuns până în această fază a competiției, cele două sportive din România s-au ales deja cu câte 94.575 de dolari şi cu cîte 65 de puncte în clasamentul WTA. Cine merge în sferturile de finală ale turneului din California va primi 179.940 dolari și 120 de puncte în clasamentul WTA! În plus, Simona Halep este la un pas să o depăşească pe Maria Sharapova în topul încasărilor din tenis și să urce pe locul trei în clasamentul all-time.Sportiva din Constanța a câștigat din premii 38.288.536 de dolari, iar Maria Sharapova a strâns 38,77 milioane de dolari. În schimb, Sorana Cîrstea a câştigat din tenis 6.945.988 de dolari.

Învingătoarea dintre Simona Halep și Sorana Cîrstea va juca în „sferturi” cu Petra Martic (Croația, 79 WTA) sau Liudmila Samsonova (Rusia, 32 WTA). Pentru semifinale, adversara se va alege din partidele Iga Swiatek (Polonia, 4 WTA) – Angelique Kerber (Germania, 16 WTA ) și Harriet Dart (Marea Britanie, 122 WTA) – Madison Keys (SUA, 29 WTA).