Diplomatul român, acuzat că a omorât un om în Singapore, spune că accidentul a fost o înscenare

Lucrurile se complică de la un termen la altul în dosarul lui Silviu Ionescu. Diplomatul, acuzat de uciderea unei persoane în Singapore şi de rănirea altor două într-un accident rutier, cere declasificarea informaţiilor din misiunea sa în Singapore, ca să demonstreze că accidentul a fost o înscenare.

RomaniaTV.net
11 apr. 2012, 18:27
Diplomatul român, acuzat că a omorât un om în Singapore, spune că accidentul a fost o înscenare

Diplomatul Silviu Ionescu a declarat că nu poate dezvălui motivele pentru care a cerut să plece din Singapore, având în vedere că sunt informaţii clasificate. El a explicat în faţa instanţei că i-a detaliat problemele sale ministrului de externe Cristian Diaconescu, care ar putea fi chemat ca martor la proces. Pe lângă Diaconescu, diplomatul a solicitat şi audierea fostului consul al României în Spania, pentru că acolo voia detaşarea.

Magistratul a avut parte şi de o surpriză: directorul de la resurse umane din MAE avea o copie a cererii lui Silviu Ionescu, fapt nepermis de instanţă. În consecinţă, judecătorul a concluzionat că hârtia venea de la Ministerul Afacerilor Externe şi i-a cerut explicaţii reprezentantului juridic.

La următorul termen va fi audiat şi fiul lui Silviu Ionescu, prin videoconferinţă, alături de mai mulţi cetăţeni din Singapore.

Este, de asemenea, posibil, să fie convocat în faţa instanţei Dan Diaconescu, patronul OTV. Postul de televiziune a fost amendat cu 3.000 de lei pentru că nu a trimis instanţei o înregistrare a emisiunii în care Dan Diaconescu a vorbit cu unul din martorii de la accidentul din Singapore. Judecătorul va decide dacă îl cheamă pe Dan Diaconescu să dea o declaraţie, aşa cum a cerut Silviu Ionescu.