Directori de la Apa Nova, audiaţi la DNA: „Apa Nova e CURATĂ ca APA”

Directorul general adjunct al Apa Nova București, Giovana Soare, a declarat marți, la intrarea în sediul DNA Ploiești, că societatea pe care o reprezintă nu a comis ilegalități în ceea ce privește contractul de concesiune sau creșterile tarifare.

RomaniaTV.net
29 sept. 2015, 10:41
Directori de la Apa Nova, audiaţi la DNA: „Apa Nova e CURATĂ ca APA”

Directorii adjuncţi Giovana Soare şi Mădălin Mihailovici, din cadrul Apa Nova Bucureşti, s-au prezentat marţi la DNA Ploieşti, unde au fost citaţi în calitate de martori în dosarul de corupţie în care este implicat furnizorul de apă, Soare spunând că la nivelul companiei nu s-au produs ilegalităţi.

Toţi cei patru au fost citaţi ca martori în dosarul în care procurorii cercetează fapte de trafic şi cumpărare de influenţă comise de reprezentanţi ai Apa Nova în România.

În momentul în care a ajuns la DNA, directorul adjunct Giovana Soare a spus că nu ştie nimic despre plata unor comisioane sau despre plăţi ilegale care ar fi fost făcute la Apa Nova, ea explicând că majorările de tarife făcute în mai multe rânduri în ultimii ani se justifică prin investiţiile efectuate de compania din grupul Veolia în România.

„Apa Nova niciodată, în timp de 15 ani, nu a făcut vreo ilegalitate nici în contractul de concesiune, nici cu achiziţiile acesteia, nici cu ajustările tarifare”, a spus Soare.

Întrebată despre relaţia cu Costin Berevoianu pus sub acuzare în acest dosar, directoarea de Resurse Umane a spus că acesta nu a fost niciodată angajatul Apa Nova şi nu a figurat niciodată pe statele de plată ale companiei.

Întrebată dacă Apa Nova „e curată ca apa”, Soare a răspuns: „Apa Nova e curată ca apa”.

Giovana Soare şi Mădălin Mihailovici nu au intrat încă la audieri la DNA Ploieşti întrucât procurorii nu au terminat de audiat alţi doi martori din acest dosar, şi anume pe directoarea Irina Munteanu şi pe fostul director al Poliţiei locale Ploieşti Cristinel Toader.

Marţi dimineaţă, a fost audiat ca martor, la DNA Ploieşti, timp de două ore, şi directorul executiv al companiei Apa Nova Bucureşti, Mihai Savin, care se ocupă de achiziţiile publice în cadrul companiei, la ieşirea de la audieri el negând că în cadrul companiei s-ar fi făcut ilegalităţi legate de contractul de concesiune sau că s-ar fi cumpărat aparate de filaj.

Costin Berevoianu, fostul consilier al primarului suspendat Sorin Oprescu, fostul trezorier al PNL Vlad Moisescu şi omul de afaceri Ovidiu Semenescu, au fost reţinuţi, joi seară, de DNA Ploieşti în dosarul de corupţie în care este vizată compania Apa Nova, ulterior fiind puşi sub control judiciar de Tribunalul Prahova.

Joi, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la Apa Nova, Primăria Sectorului 1 şi Primăria Capitalei, într-un dosar care vizează fapte de corupţie ce ar fi fost comise de persoane din conducerea societăţii. De asemenea, anchetatorii au făcut percheziţii şi la cinci locuinţe şi sedii de firme care au legătură cu faptele vizate. Vineri, procurorii DNA Ploieşti au ridicat documente de la sediul Apa Nova Ploieşti, care are contract cu autorităţile din municipiu.

CITEŞTE ŞI Dosarul Apa Nova. Directorul de achiziţii şi cel financiar, audiaţi la DNA