Directorul general Petromidia, despre moartea primei victime: „Un coleg de 32 de ani a fost surprins de explozie. Nu a fost o eroare umană”

Directorul general Petromidia a făcut primele declarații despre moartea muncitorului de pe platforma rafinăriei, care a fost, inițial, dat dispărut.

02 iul. 2021, 16:00
Directorul general Petromidia, despre moartea primei victime: „Un coleg de 32 de ani a fost surprins de explozie. Nu a fost o eroare umană”

Directorul general Petromidia, Felix Crudu Tesloveanu, a făcut primele declarații despre moartea muncitorului care a pierit în explozia, care a izbucnit pe platforma rafinăriei. Tânărul de 32 de ani fusese dat dispărut, iar în ciuda căutărilor disperate, autoritățile l-au găsit fără suflare.
„O primă persoană a decedat. Un băiat tânăr de 32 de ani a murit. În secția respectivă se aflau 5 persoane cu un număr de aproximativ 15 persoane în întreaga secție. În jurul orei 12:30 a apărut un incediu focul propagat a generat 3 focare, din nefericire un coleg, care opera în zonă, a fost surprins de explozie. După explozie s-au facut eforturi disperate de a-l găsi, nu s-a mai putut face nimic. Persoanele de pe platformă erau 5, toate au fost rănite.” a afirmat Felix Crudu Tesloveanu.

Directorul general Petromidia: „Instalațiile au fost în revizii anul trecut”

Directorul general a mai subliniat că groaznicul incident de la rafinărie nu a fost cauzat de o eroare umană, ci de o conductă care s-a fisurat.

„Cauza a fost o conductă care s-a fisurat în zonă, motorina s-a aprins imediat. Noi am acționat s-au oprit instalațiile.
Conductele echipamentele au autorizații. Am anunțat familiile, asigurăm suport fiecăruia dintre colegi , cautăm soluții unde să-i distribuim. Nu poate fi vorba de o eroare umană. Este vorba de un echipament care a cedat. În zona de producție toată lumea a fost evacuată. Instalațiile au fost în revizii anul trecut, s-au verificat instalațiile. Anul trecut, când a început pandemia, siguranța au fost preocuparea noastră.”, a precizat Tesloveanu.