Directorul OMS este îngrijorat: „În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese”

Doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), s-a arătat "profund îngrijorat" de evoluţia rapidă a virusului, declarând că în câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese. 

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 18:44
Directorul OMS este îngrijorat: „În câteva zile vom ajunge la un milion de cazuri şi 50.000 de decese”

Acesta a declarat în cadrul conferinţei zilnice de presă de la Geneva că este „foarte îngrijorat” cu privire la răspândirea accelerată şi globală a virusului. 

„De-a lungul ultimelor cinci săptămâni am asistat la o creştere aproape exponenţială a numărului de cazuri noi care au ajuns aproape în fiecare ţară, teritoriu şi zonă. În timp ce un număr relativ scăzut de cazuri confirmate a fost raportat din Africa şi America Centrală şi de Sud, ne dăm seama că Covid-19 ar putea avea consecinţe serioase la nivel social, economic şi politic pentru aceste regiuni. Este esenţial să ne asigurăm că aceste ţări sunt bine dotate pentru a face teste şi a izola şi trata cazurile şi a identifica contactele. 

Citește și: CORONAVIRUS. Directorul general al OMS: „Acest virus este inamicul public numărul unu. Credem că încă există şanse”

Îmi exprim speranţa că asta se întâmplă în multe ţări în ciuda resurselor limitate. Multe ţări le-au impus oamenilor să stea acasă şi au redus mişcarea populaţiilor care ajută la limitarea transmisiei virusului dar care poate avea consecinţe nedorite pentru cei mai săraci şi pentru cei mai vulnerabili. Am solicitat guvernelor să ia măsuri sociale pentru protejarea categoriilor vulnerabile astfel încât să aibă mâncare şi alte produse necesare în timpul acestei crize”, a spus doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus. 

Cazurile de Covid-19 la nivel mondial au ajuns la aproape 900.000, potrivit Universităţii John Hopkins.