Directorul Pfizer, anunţ despre Covid-19: „Este posibil să apară o variantă rezistentă la vaccin”

Directorul Pfizer, anunţ despre Covid-19. Albert Bourla a declarat marți că, la un moment dat în viitor, este posibil să apară o tulpină de COVID-19 care este rezistentă la vaccinuri. Nu este prima dată când face o astfel de previziune.

25 aug. 2021, 19:01
Directorul Pfizer, anunţ despre Covid-19: „Este posibil să apară o variantă rezistentă la vaccin”
Directorul Pfizer, anunţ despre Covid-19

Directorul Pfizer, anunţ despre Covid-19. „De fiecare dată când apare o variantă în lume, oamenii de știință noștri pun mâna pe ea. O cercetează pentru a vedea dacă această variantă poate rezista la protecția vaccinului nostru. Nu am identificat încă nicio astfel de variantă, dar credem că este probabil ca într-o zi, una să apară”, a declarat Bourla pentru Fox News, scrie educatieprivata.ro.

Directorul Pfizer, anunţ despre Covid-19

Legat de eficacitatea vaccinului Pfizer împotriva variantelor emergente, Bourla a spus că este „destul de încrezător” că poate neutraliza noile mutații și a citat rezultate încurajatoare de laborator. În același timp, el a spus că „întrebarea fundamentală” este cât de probabil este că va apărea în cele din urmă o tulpină de coronavirus rezistentă la vaccin.

Citeşte şi: Studiu: A treia doză de vaccin anti-COVID de la Pfizer scade semnificativ riscul de infectare cu SARS-CoV-2

Teoretic, este un scenariu foarte posibil. Nu este o certitudine, dar este acum, cred, un scenariu probabil ”, a spus el.

Comentariile sale au venit în aceeași zi în care Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) a raportat noi date care aruncă mai multă lumină asupra eficacității vaccinului împotriva variantei Delta. Pe baza unui studiu realizat pe 4.217 participanți complet vaccinați – 65% dintre aceștia au primit vaccinul cu Pfizer, 33% vaccinul Moderna și 2% au fost imunizați cu Johnson & Johnson – raportul CDC a constatat o eficacitate mai mică (66%), comparativ cu lunile premergătoare predominanței Delta (91%).

Vaccinul Pfizer a fost omologat de FDA

Vaccinul Pfizer

este primul ser anti-covid care primeşte aprobare completă de la FDA ( Food and Drug Administration), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor.

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, scrie NBC.

Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19. În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi. Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”, a transmis Dr. Janet Woodcock, comisar FDA .