Directorul Pfizer anunţă că vaccinarea anti-Covid ar putea fi necesară în fiecare an

Albert Bourla, directorul Pfizer, anunţă că vaccinarea împotriva coronavirusului ar putea fi necesară în fiecare an. Reamintim că vaccinul Pfizer este primul ser anti-covid care primeşte aprobare completă de la FDA ( Food and Drug Administration), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor.

27 aug. 2021, 20:41
Directorul Pfizer anunţă că vaccinarea anti-Covid ar putea fi necesară în fiecare an

Directorul Pfizer anunţă că vaccinarea anti-Covid ar putea fi necesară în fiecare an, precizând că există încă incertitudini legate de acest lucru , scrie Business Insider.

Directorul Pfizer anunţă că vaccinarea anti-Covid ar putea fi necesară în fiecare an

Albert Bourla este de părere că vaccinările anti-Covid regulate vor fi necesare din cauza posibilității apariției unor noi variante ale virusului SARS-COV-2 și a scăderii în timp a imunității oferite de vaccinurile anti-Covid.

„Cea mai probabilă situație va fi cea în care va fi necesară revaccinarea anuală, la fel cum este în cazul vaccinului antigripal”, a declara Albert Bourla.

Afirmațiile directorului Pfizer au fost făcute în contextul în care Pfizer a început să transmită Administrației pentru Medicamente și Alimente (FDA) din SUA datele necesare privind administrarea celei de-a treia doze a vaccinului său anti-Covid.

Citeşte şi Directorul Pfizer, anunţ despre Covid-19: „Este posibil să apară o variantă rezistentă la vaccin”

În luna august oficialii americani au declarat că intenționează să administreze cea de-a treia doză începând cu septembrie.

Reamintim că vaccinul Pfizer este primul ser anti-covid care primeşte aprobare completă de la FDA ( Food and Drug Administration), organismul american de reglementare a alimentelor şi medicamentelor.

FDA a autorizat pe deplin serul administrat în două doze în cazul persoanelor cu vârste de peste 16 ani, acesta devenind astfel primul vaccin împotriva Covid-19 care depăşeşte ultimul obstacol normativ, scrie NBC.

„Aprobarea FDA a acestui vaccin este un punct de referinţă pe măsură ce continuăm să luptăm cu pandemia de Covid-19. În timp ce milioane de oameni au primit deja în siguranţă vaccinuri Covid-19, recunoaştem că, pentru unii, aprobarea FDA a unui vaccin ar putea acum să insufle încredere mai mare spre a fi imunizaţi. Momentul important de astăzi ne duce cu un pas mai aproape de a modifica traiectoria pandemiei în SUA”, a transmis Dr. Janet Woodcock, comisar FDA .

Citeşte şi Directorul general al OMS trage un semnal de alarmă cu privire la a treia doză de vaccin anti-Covid. „Ar trebui amânată ca prioritate”