Directorul puşcăriei, care l-a eliberat pe Ion Turnagiu, a fost demis

Directorul penitenciarului din Drobeta Turnu Severin, care a propus eliberarea asasinului care a incendiat-o pe tânăra de 17 ani, a fost demis de Cătălin Predoiu, ministrul Justiţiei.

RomaniaTV.net
16 iun. 2020, 10:38
Directorul puşcăriei, care l-a eliberat pe Ion Turnagiu, a fost demis

Ministerul Justiției a anunțat demiterea directorului și directorului adjunct al Penitenciarului Drobeta Turnu-Severin pentru modul în care a fost emis procesului-verbal care a condus la cererea de eliberare a deținutului Ion Turnagiu, bărbatul condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen care a incendiat vineri seară o fată de 17 ani care îl acuzase de viol.

De asemenea, Cătălin Predoiu a dispus sesizare Inspecției Judiciare a CSM privind decizia Tribunalului Mehedinți de liberare condiționată a deținutului Ion Turnagiu.

O altă sesizare a fost făcută de Ministerul Justiției pentru efectuarea unui control tematic privind modul de respectare a acelorași dispoziții legale, la nivel național, având în vedere că această problemă a devenit recurentă și s-a manifestat din plin și în cazul legii privind recursul compensatoriu, cu consecințe grave asupra siguranței cetățeanului.

Citeşte şi: Prima reacţie a criminalului care a incendiat o minoră de 17 ani în Mehedinţi. Parchetul General cere verificări

Ion Turnagiu, condamnat pentru cinci crime și eliberat înainte de termen, a incendiat vineri seară o fată de 17 ani din Drobeta Turnu Severin. Tânăra este în stare critică, are arsuri pe 80-90% din suprafața corpului, este intubată și respiră cu ajutorul aparatelor. Asasinul, în vârstă de 45 de ani, a intrat peste fată în locuință a aruncat pe ea o sticlă de benzină și i-a dat foc. Tragedia s-a petrecut în comuna Dârvari, din județul Mehedinți.

Turnagiu a fost condamnat în 1993 după ce a omorât cinci oameni, pe care i-a jefuit. El a fost eliberat condiţionat în mai 2019 de doi judecători care au considerat că criminalul s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Citeşte şi: Cine este bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani. Eliberat pentru bună purtare, după ce a fost condamnat pe viaţă pentru 5 crime

Tânăra este internată în acest moment la spitalul de arşi din Bucureşti şi se zbate între viaţă şi moarte. Pe 13 iunie, Ion Turnagiu a fost arestat preventiv pentru tentativă de omor. Fata depusese plângere chiar săptămâna trecută împotriva lui pentru viol și agresiune, iar bărbatul i-a dat foc ca să se răzbune.

Primele crime ale lui Turnagiu au fost săvârșite în martie 1993, pe când avea 18 ani. A ucis doi bătrâni din Calea Rahovei, pe care i-a jefuit. Apoi, în toamna aceluiași an, a ucis o femeie însărcinată în luna a şaptea, tot pentru a o jefui. Alte două victime au fost ucise în apropierea gării din Drobeta Turnu Severin, tot pentru jaf.