Directorul unui colegiu din Argeş, reclamat că obligă elevii să se mute din clasă după fiecare oră

Părinţii elevilor de la Colegiul "Carol I" din Câmpulung, judeţul Argeş, au reclamat la Telefonul Copilului că directorul unităţii şcolare îi obligă pe elevi să schimbe sala de clasă după fiecare oră, aceştia fiind nevoiţi să meargă la toaletă cu ghiozdanele pentru că nu au unde să le lase.
Romania TV
09 dec. 2013, 12:54
Directorul unui colegiu din Argeş, reclamat că obligă elevii să se mute din clasă după fiecare oră

Mai mulţi părinţi ai unor elevi de la Colegiul Naţional „Carol I” din Câmpulung au sunat la Telefonul Copilului pentru a reclama că, din 2 decembrie, copiii nu mai învaţă în săli proprii, în urma deciziei directorului unităţii de învăţământ, Radu Gheorghe.

Acesta a stabilit că elevii trebuie să desfăşoare fiecare materie în altă sală de clasă, decizia sa fiind comunicată diriginţilor, care au avut sarcina de a-i anunţa pe părinţi.

„Cu toate că părinţii nu au fost de acord cu această metodă, directorul a decis să o implementeze”, se arată în sesizările făcute la Telefonul Copilului.

Părinţii susţin că, din cauza acestui nou sistem, elevii se lovesc, se îmbrâncesc, unii dintre ei spărgându-şi ochelarii în confruntările care au loc în fiecare pauză, în goana după identificarea următoarei săli de clasă în care trebuie să ajungă pentru ora următoare. De asemenea, ei spun că elevii trebuie să meargă cu ghiozdanele la toaletă, neavând unde să le lase.

„Toate cele menţionate mai sus ne-au fost semnalate la 116111 de părinţii copiilor, iar noi am transmis sesizare către Inspectoratul Şcolar, în urma
căreia a fost declanşată o anchetă. În urma acestei anchete, însă, ni s-a comunicat telefonic că au fost efectuate investiţii majore în cabinetele unităţii de învăţământ, astfel încât să fie implementat sistemul britanic, în care elevul urmează profesorul, drept urmare nu se poate reveni la sistemul normal”, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, directorul executiv de la Asociaţia Telefonul Copilului, Cătălina Florea.

potrivit Mediafax, pe de altă parte, directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Câmpulung Muscel, Radu Gheorghe, a declarat că decizia ca elevii să schimbe sala de clasă după fiecare oră a fost luată în contextul în care unitatea de învăţământ a fost reabilitată recent, în cadrul unui proiect din fonduri europene.

Pentru reabilitarea colegiului s-a investit suma de 2.400.000 de euro, iar sălile de clasă au fost transformate în cabinete specializate pe materii, dotate cu table interactive, laptopuri şi videoproiectoare. Este vorba despre 27 de cabinete specializate, între care două cabinete fonice pentru limbi străine.

„Practic în şcoala noastră toate sălile de clasă sunt cabinete. Înainte de a începe reabilitarea elevii oricum se duceau pe cabinete pe anumite obiecte, în număr de vreo 17 cabinete şi ei se deplasau către acestea. Acum beneficiem de dotări de la Uniunea Europeană – table interactive, videoproiectoare, laptopuri – şi pentru un învăţământ performant am luat decizia de a merge elevii către aceste cabinete. (…) Până acum o săptămână, când ne-am pus toată tehnica la punct şi până am pus şi orarele la punct pentru ca elevii să ştie clar unde să meargă, fiecare clasă a învăţat în sala ei. Au învăţat şi în cabinete şi atunci celelalte clase nu pot beneficia de cabinete. Noi blocam, practic, un învăţământ de calitate”, a afirmat directorul Colegiului Naţional „Carol I” Câmpulung Muscel.

Directorul Radu Gheorghe a mai spus că cei 186 de elevi de şcoală gimnazială care învaţă în acest colegiu nu se mută din cabinet în cabinet, sistemul fiind aplicat doar pentru cei 579 de elevii de liceu şi de la seminar.

Radu Gheorghe a mai spus că elevii nu sunt nevoiţi să iasă din incinta clădirii, întrucât imobilul este foarte mare, construit în formă de pătrat, iar elevii se mută de la o sală la alta în aceeaşi clădire, singurele momente în care trebuie să meargă în alt corp de clădire fiind pentru orele de sport.

Acesta a precizat că vineri a primit două apeluri anonime din partea unui părinte nemulţumit de această situaţie, pe care l-a invitat să meargă la şcoală pentru a vedea despre ce este vorba, dar acesta nu a dorit să facă acest lucru.

Directorul Colegiului „Carol I” a mai spus că reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Argeş au făcut un control la unitatea de învăţământ şi au constatat că nu sunt probleme.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Argeş, Doina Bunea, a declarat că instituţia a primit, prin poştă electronică, o sesizare de la Telefonul copilului prin care anunţă situaţia de la Colegiul „Carol I”.

„Fiecare profesor are cabinet pentru anume discipline şi se merge pe ideea «copilul urmează profesorul», dar există garderobă la fiecare etaj al liceului şi copiii au unde să-şi lase lucrurile, nu trebuie să-şi ia absolut totul pentru a se muta dintr-o parte în alta”, a spus Doina Bunea.

Reprezentantul ISJ Argeş a precizat că inspectori şcolari au mers la această unitate de învăţământ, au stat de vorbă cu elevi, cu profesori, au monitorizat pauzele, au discutat la cabinetul medical al şcolii unde nu au fost semnalate incidente.

„Se merge către un învăţământ european”, a pus reprezentanta ISJ Argeş.

Aceasta a menţionat că ISJ va răspunde în scris solicitării celor de la Telefonul Copilului.

DailyBusiness
Premierul Ilie Bolojan a anunțat oficial TVA mai mare pentru toți. Guvernul reduce la două cote, una ajunge la 21%
Spynews
Alina Sorescu, profund afectată de o declarație a fostului soț, Alexandru Ciucu. Cât de deranjată a fost cântăreața: „El pleca des”
Bzi.ro
Imagini tulburătoare! Ultima apariție publică a lui Mihai Leu! Cum arăta fostul pugilist
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2025. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2025 în urma notelor obținute
Capital.ro
NU se mai eliberează buletin vechi. Decizia MAI pentru românii care schimbă cartea de identitate
Playtech.ro
Ce pensie vei avea după reţinerea CASS dacă acum iei 4.000 de lei? Ce se taxează, de fapt?
DailyBusiness
Guvernul a pus gând rău concediilor bugetarilor. Cine ar urma să mai primească vouchere de vacanță
Adevarul
„Legat de motocicletă și târât”. Kievul anchetează o posibilă execuție a unui prizonier de război
wowbiz.ro
Scene sfâșietoare au avut loc la spital, înainte ca Mihai Leu să moară: „Când am intrat la el în rezervă...”
Spynews
Ingredientul de 2 lei pe care trebuie să îl adaugi în cartofii la cuptor pentru a fi crocanți la exterior. Bucătarii profesioniști folosesc acest truc
Spynews
Cod galben de caniculă în România! 15 județe se topesc în orele următoare sub temperaturi extreme | HARTA
Evz.ro
Electrocasnicele care reduc consumul de energie: ce trebuie să știi despre eticheta energetică
Ego.ro
Ion Iliescu NU a purtat niciodată verighetă! Secretele căsniciei cu Nina Iliescu FOTO
Prosport.ro
Gigi Becali şi-a făcut apariția cu mare stil la nunta fiicei lui Gică Hagi! Cum a arătat miliardarul de la FCSB
kanald.ro
Ce se întâmplă cu pensiile și salariile românilor în 2026. Ilie Bolojan a făcut anunțul în urmă cu puțin timp
Cancan.ro
Medicul care l-a tratat pe Mihai Leu, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața sportivului: 'În final, a cedat și inima' 😢
Playsport.ro
Dacă ai mașina fabricată înainte de 2019, ar putea avea defecțiuni grave. Ce trebuie să faci rapid, conform RAR
Capital.ro
TAXĂ suplimentară în România. Se introduce în toată țara. Premierul a anunțat personal: De la 1 ianuarie
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Milionarul a petrecut noaptea cu o blondă, înainte să anunțe despărțirea de soție. S-a aflat cine e misterioasa femeie
stirilekanald.ro
Andreea s-a sinucis la doar 13 ani. Unchiul ei a găsit-o cu ștreangul de gât într-o pădure lângă casă: "S-ar fi certat cu prietenul ei"
Încep concedierile în rândul bugetarilor! Lista instituțiilor care vor reduce drastic personalul în perioada următoare
MediaFlux
Ordin la Casa de Pensii! Se schimbă calculul la vechimea în muncă
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Aparatul bugetar administrativ în România: instituţii, evoluţie şi recomandări