Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional. Fifor: Am identificat spaţii necesare pentru dispecerate integrate şi în 10 judeţe

Publicat: Vineri, 09 August 2019 14:03 // Actualizat: Vineri, 09 August 2019 14:03 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul interimar de Interne, Mihai Fifor, a transmis, vineri, că Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional, fiind deja demarată procedura de extindere a proiectului în întreaga ţară. 

”Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din Bucureşti este funcţional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare şi Pompieri li s-au alăturat şi Poliţia şi Jandarmeria. Este al treilea din ţară - celelalte două funcţionând la Mureş şi Hunedoara – iar operaţionalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei”, a anunţat vineri, ministrul interimar de Interne.

Potrivit acestuia, a fost demarată extinderea proiectului în toată ţara.

”Până la acest moment am reuşit să identificăm spaţiile necesare pentru dispecerate integrate în alte 10 judeţe”, a mai transmis Fifor, precizând că un astfel de dispecerat este esenţial în optimizarea timpilor de răspuns şi a intervenţiei în situaţii de urgenţă.

Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, a anunţat, în 1 august, că, până în 8 august, se va produce integrarea dispecerizării în Bucureşti pentru a se reduce timpul de intervenţie, urmând ca acest lucru să se producă în întreaga ţară.

Fifor spunea că, în momentul în care Alexandra Măceşanu  - fata răpită şi ucisă la Caracal - a sunat la 112, dispecerul Poliţiei avea încă două apeluri în aşteptare, unul dintre ele cu violenţă domestică ce putea degenera către crimă.

 

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7354
RON
19 Sep
noapte 13 °
zi 20 °
Ultimele joburi adaugate
24 H