Dispozitivul de slăbit pentru pofticioși. Îți închide gura cu magneți ca să nu mănânci. „E un instrument de tortură”

Dispozitivul de slăbit pentru pofticioși își propune să revoluționeze maniera în care persoanele gurmande pot slăbi. Aparatul închide gura cu magneți pentru a-l împiedica pe purtător să mănânce.

28 iun. 2021, 16:23
Dispozitivul de slăbit pentru pofticioși. Îți închide gura cu magneți ca să nu mănânci. „E un instrument de tortură”

Dispozitivul de slăbit pentru pofticioși a fost creeat de cercetătorii din Noua Zeelandă și Marea Britanie și îi forțează pe purtători să consume doar lichide, pentru că aceștia pot deschide gura doar 2 milimetri.

Mecanismul funcționează pe bază de magneți cu șuruburi de blocare unice care se montează pe dinții posteriori superiori și inferiori. Montarea aparatului necesită un stomatolog și a fost deja testat pe mai multe femei, care suferă de obezitate și care au purtat mecanismul timp de două săptămâni.

Persoanele care au participat la experiment au pierdut 6,5 kilograme din greutatea corporală, însă procesul a fost unul destul de neplăcut. Femeile s-au plâns că au simțit disconfort și probleme de vorbire.

„Principalul obstacol în calea celor care vor să slăbească este conformarea iar acest dispozitiv îi ajută să își dezvolte noi obiceiuri, permițându-le să respecte o dietă redusă în calorii pentru un timp. Demarează cu adevărat procesul. Este o alternativă neinvazivă, reversibilă, economică și atractivă la procedurile chirurgicale. Adevărul este că nu sunt efecte adverse ale utilizării acestui dispozitiv”, susține profesorul Paul Brunton, de la Universitatea din Leeds.

Dispozitivul de slăbit a stârnit deja controverse

Pe rețelele de socializare a apărut un val de critici la adresa dispozitivului de la utilizatorii care l-au comparat cu mecanismele de tortură din Evul Mediu.

„Acesta este un dispozitiv de tortură și ar trebui să vă fie jenă să îl promovați, darămite să fiți asociați cu el”, a scris un utilizator.

„Dar dacă cineva trebuie să vomite? Se îneacă și moare? Dacă persoana are un atac de cord și trebuie intubată repede? Pare lipsit de etică în cel mai înalt grad”, a comentat un altul despre dizpozitivul de slăbit.

Specialiștii de la Universitatea din Otago au răspuns că acest dispozitiv, care blochează gura cu magneți, este destinat doar persoanelor care suferă de obezitatea morbidă și care nu se pot opera decât dacă mai slăbesc câteva kilograme, relatează Antena 3.