Divorţ la Casa Regală! Anunţul este oficial. Nepotul reginei Elizabeta a II-a se desparte de soţia sa: „Au convenit amiabil”

Nepotul reginei Elizabeth a II-a, David Armstrong-Jones, a anunţat luni prin intermediul unui purtător de cuvânt că va divorţa. Este vorba despre al doilea membru al familiei regale britanice, care traversează o perioadă tumultuoasă, ce face un astfel de anunţ în mai puţin de o săptămână.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 08:08

Contele şi contesa de Snowdon au convenit în mod amiabil că mariajul lor s-a terminat şi că trebuie să divorţeze„, a declarat purtătorul de cuvânt al cuplului. „Ei solicită presei să le respecte viaţa intimă şi pe cea a familiei lor„, potrivit AFP.   

Fiul prinţesei Margaret, sora reginei care a murit, este al 21-lea în ordinea succesiunii la tronul britanic şi primul care nu este un descendent al reginei Elizabeth. Acest fabricant de mobilă în vârstă de 58 de ani, fost preşedinte al casei de vânzări Christie’s, s-a căsătorit cu Serena, 49 de ani, în 1993. Cuplul are doi copii: Charles, 20 de ani, şi Margarita, 17 ani. 

Săptămâna trecută, cel mai mare nepot al reginei, Peter Phillips, şi soţia sa, canadiana Autumn, şi-au anunţat divorţul. Ei au precizat că vor împărţi custodia celor două fiice şi vor locui în continuare în Gloucestershire, în sud-vestul Angliei. 

Cele două anunţuri vin la câteva săptămâni după Megxit, când prinţul Harry şi soţia sa Meghan Markle au renunţat la statutul din familia regală şi s-au instalat în Canada. 

Vine şi ca urmare a disgraţiei în care a căzut prinţul Andrew, al doilea fiu al suveranei, care a fost nevoit să renunţe la viaţa publică din cauza legăturilor sale cu omul de afaceri Jeffrey Epstein, acuzat că a exploatat minore timp de mai mulţi ani şi care s-a sinucis în închisoare.

Regina a anunţat oficial excluderea lui Harry şi Meghan din rândurile Casei Regale

Prințul Harry și soția lui, Meghan, nu vor mai folosi titulatura „Alteţa sa regală” și nu vor mai primi fonduri din surse guvernamentale, a anunțat Palatul Buckingham, reşedinţa oficială a reginei Elisabeth a II-a.

Ducele și ducesa de Sussex au anunțat și că intenționează să returneze 2,4 milioane de lire sterline, bani publici primiți pentru renovarea Frogmore Cottage, care va rămâne locuința lor oficială din Marea Britanie.

Citeşte şi Scandal la Casa Regală. Figurile Prinţului Harry şi a lui Meghan Markle au fost separate la Muzeul Figurilor de Ceară – Madame Tussauds

Mai mult, cuplul nu o va mai reprezenta formal pe regina Elisabeth a II-a începând cu primăvara acestui an.

Deciziile au fost luate după ce Harry și Meghan au anunțat recent că doresc să renunțe la statutul de membri seniori ai familiei regale.

Intenţionăm să renunţăm la statutul de membri seniori ai familiei regale şi să muncim pentru a deveni independenţi din punct de vedere financiar, dar vom continua să o susţinem deplin pe Majestatea Sa Regina„, au transmis prinţul Harry şi ducesa Meghan. Cei doi au precizat că intenţionează să „îşi echilibreze timpul între Marea Britanie şi America de Nord”.

Citeşte şi Canadienii au decis: nu vor suporta cheltuielile şederii în Canada a ducilor de Sussex

În comunicatul emis sâmbătă de Palatul Buckingham se arată că ducii de Sussex au înțeles că li s-a cerut să nu mai participe la angajamente regale, inclusiv la ceremonii militare oficiale. „Cu binecuvântarea Reginei, ducii de Sussex își vor păstra patronajele private și asociațiile„, potrivit comunicatului în care se arată că „deși nu o mai pot reprezenta formal pe Regină, ducii de Sussexes au arătat clar că vor continua să respecte valorile Majestății sale„.

Biroul de presă de la palatul Buckingham nu a comentat privind măsurile de securitate de care vor beneficia ducii de Sussex.


loading...
Partenerii noștri