Dmitri Medvedev: „Rusia va fi ruptă în bucăţi şi va dispărea dacă pierde războiul din Ucraina”

Declarația lui Medvedev a venit în contextul discursului susținut de președintele american Joe Biden, marți, în Polonia.

22 feb. 2023, 20:18
Dmitri Medvedev: „Rusia va fi ruptă în bucăţi şi va dispărea dacă pierde războiul din Ucraina”

„Dacă Rusia oprește operațiunea militară specială fără a obține victoria, Rusia va dispărea, va fi ruptă în bucăți”, a afirmat Medvedev, miercuri, într-un mesaj pe Telegram, folosind sintagma utilizată de Moscova pentru războiul din Ucraina. „Dacă SUA oprește furnizarea de arme către regimul de la Kiev, războiul se va încheia”, a spus el.

Joe Biden, reacţie dură după ce Putin a ameninţat lumea cu armele nucleare: „America poate menţine ordinea mondială. Articolul 5 al NATO este un jurământ sfânt” LIVE VIDEO
Declarația lui Medvedev a venit în contextul discursului susținut de președintele american Joe Biden, marți, în Polonia. „Dacă Rusia oprește invadarea Ucrainei, va pune capăt războiului. Dacă Ucraina încetează să se mai apere împotriva Rusiei, ar fi sfârșitul pentru Ucraina”, spunea președintele SUA. Dmitri Medvedev a denunțat mesajul lui Joe Biden drept „o miciună rafinată”.

Livrări de arme din Vest – Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev ameninţă că „va da foc” Ucrainei în cazul unor noi transporturi

Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a condamnat din nou ajutorul occidental acordat Ucrainei, ameninţând că va continua atacurile în cazul unor noi livrări de arme, a declarat el într-un interviu acordat jurnalistei Nadana Fridrikhson pentru Reuters, publicat sâmbătă.

„Toată Ucraina care rămâne sub jugul Kievului va arde”, a spus el. Departe de a-i împinge pe ruşi înapoi, noile transporturi occidentale ar avea efectul opus, potrivit prietenului apropiat al lui Putin.

Zelenski: Putin ar vrea să deschidă front în Transnistria şi să preia controlul aeroportului Chişinău. Reacţia Guvernului din Moldova după ce Putin nu mai recunoaşte suveranitatea Chişinăului
Fridrikhson l-a întrebat pe Medvedev, care, în calitate de vicepreşedinte al Consiliul de Securitate, a devenit unul dintre cei mai agresivi lideri pro-război din Rusia, dacă utilizarea de arme cu rază mai lungă de acţiune ar putea forţa Rusia să negocieze cu Kievul.

„Rezultatul va fi exact opus”, a răspuns Medvedev, comentarii pe care Fridrikhson le-a postat pe canalul ei de Telegram. „Doar moraliştii, destul de numeroşi de la Casa Albă şi din Capitală, pot gândi astfel”, a asigurat el.

Pentagonul a spus, vineri, că, o nouă rachetă care ar dubla raza de atac a Ucrainei, a fost inclusă în pachetul de ajutor militar de 2,175 miliarde de dolari.

Odată cu marcarea unui an de la începutul invaziei la 24 februarie, forţele ruse au fost cu un pas în urmă în ultimele opt luni şi nu controlează pe deplin niciunul dintre cele patru provincii ucrainene pe care Moscova le-a declarat unilateral parte a Rusiei.