Dmitro Kuleba șterge pe jos cu Dmitri Medvedev. ”Să bea mai puţină vodcă înainte de a posta pe Telegram”

Ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a dat de pământ cu fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, despre care a spus că nu ar mai trebui să bea înainte să posteze pe rețelele de socializare.

10 mai 2023, 18:20
Dmitro Kuleba șterge pe jos cu Dmitri Medvedev. ”Să bea mai puţină vodcă înainte de a posta pe Telegram”
Dmitro Kuleba șterge pe jos cu Dmitri Medvedev. ”Să bea mai puţină vodcă înainte de a posta pe Telegram”

Dmitro Kuleba șterge pe jos cu Dmitri Medvedev. Declarația acidă a oficialului de la Kiev vine la scurt timp, după ce fostul președinte al Rusiei a cerut uciderea preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Citește și Dmitri Medvedev, un nou atac la adresa Occidentului: „Sataniști, naziști, narcomani și nebuni!”. Ce a declarat omul lui Vladimir Putin despre războiul nuclear

Dmitro Kuleba șterge pe jos cu Dmitri Medvedev

„Medvedev ar trebui să bea mai puţină vodcă înainte de a intra pe Telegram. Dimitri Medvedev, care este în prezent vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, subordonat direct preşedintelui Vladimir Putin, are un anumit rol în ceea ce priveşte natura comunicării strategice a Rusiei”, a declarat Dmitro Kuleba într-un interviu publicat miercuri de publicaţia germană Bild.

Nu este pentru prima dată când Dimitri Medvedev face o postare controversată pe rețelele de socializare cu privire la războiul din Ucraina sau la politica externă a Rusiei.

Experții în politică externă spun că postările lui Medvedev fac parte dintr-o încercare a acestuia de a-şi păstra o anumită importanţă politică.

Săptămâna trecută, în urma unui presupus atac cu drone asupra Kremlinului, Dimitri Medvedev a postat un mesaj pe rețelele de socializare prin care cerea eliminarea fizică a lui Volodimir Zelenski.

„Nu au mai rămas alte opţiuni decât eliminarea fizică a lui Zelenski şi a camarilei sale”, a scris Medvedev pe canalul său Telegram.

Vă reamintim că săptămâna trecută ,Kremlinul a acuzat Kievul că ar fi încercat asasinarea lui Vladimir Putin cu două drone. Oficialii de la Moscova au susținut miercuri că armata ucraineană ar fi încercat să îl asasineze pe președintele Vladimir Putin cu ajutorul a două drone care au fost doborâte imediat de forțele ruse.

„Noaptea trecută, regimul de la Kiev a încercat să lovească cu vehicule aeriene fără pilot reședința de la Kremlin a președintelui Federației Ruse. În urma intervenției serviciilor militare (…) prin utilizarea unui sistem de luptă bazat pe radar, echipamentul inamic a fost neutralizat. Nu au existat victime sau pagube materiale în urma căderii lor și a împrăștierii fragmentelor pe teritoriul Kremlinului”, au anunțat autoritățile de la Moscova.

Kremlinul a subliniat că în momentul presupusului atac, pe care l-a catalogat ca fiind unul terorist, Vladimir Putin nu se afla în reședința prezidențială.

„Președintele Putin nu se afla la Kremlin în momentul atacului terorist planificat cu drone ucrainene”, a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui rus.

Oficialii de la Kiev au negat toate acuzațiile Moscovei despre care spun că fac parte din propaganda lui Putin.

Citește și Dmitro Kuleba acuză Rusia că impune „Jocurile foamei”. Blinken îl somează pe Lavrov: „Grâul Ucrainei nu este grâul vostru”