DNA a percheziţionat casa unui prim-procuror din Capitală

Procurorii anticorupţie au percheziţionat joi dimineaţă locuinţa prim-procurorului Parchetului Judecătoriei Sectorului 4, Mihai Betelie, suspectat de fapte de corupţie.

RomaniaTV.net
19 ian. 2012, 08:20
DNA a percheziţionat casa unui prim-procuror din Capitală

Prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Sectorului 4, Mihai Betelie, este suspectat că ar fi derulat acte de comerţ sau ar fi încheiat tranzacţii financiare utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, au declarat, pentru Mediafax, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Mihai Betelie este cercetat pentru încălcarea articolului 12 lit a) din Legea 78/2000, de organizare şi funcţionare a DNA.

Potrivit articolului respectiv, „sunt pedepsite cu închisoarea de la 1 la 5 ani, dacă sunt săvârşite în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană ori încheierea de tranzacţii financiare, utilizând informaţiile obţinute în virtutea funcţiei, atribuţiei sau însărcinării sale”.

În anchetă mai sunt vizate două persoane.

Procurorii DNA au percheziţionat şi biroul de la Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 al lui Mihai Betelie.

Procurorul este monitorizat de mai multe luni. Betelie a mai intrat o dată în atenţia procurorilor DNA, care l-au scos ulterior de sub urmărire penală.

 


loading...