DNA a pus sechestru pe casele lui Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu

Procurorii au pus sechestru pe trei imobile ale lui Mitică Dragomir. Şeful LPF este aşteptat astăzi la DNA pentru a i se aduce la cunoştiinţă acest lucru. După ce joi a fost audiat preşedintele FRF, Mircea Sandu, astăzi sunt aşteptaţi şi alţi membri din conducerea Federaţiei Române de Fotbal.

RomaniaTV.net
05 apr. 2012, 15:52
DNA a pus sechestru pe casele lui Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu

Procurorii DNA au pus sechestru pe bunuri mobile şi imobile ale preşedintelui FRF, Mircea Sandu, preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir, precum şi ale celorlalţi zece membri ai Comitetului Executiv cercetaţi în cazul excluderii Universităţii Craiova.

Potrivit unor surse citate de Mediafax, Direcţia Naţională Anticorupţie a pus sechestru pe un imobil aparţinând lui Mircea Sandu şi pe trei imobile ale lui Dragomir.

Procurorii DNA au indisponibilizat locuinţa şefului FRF şi trei imobile aparţinând lui Dumitru Dragomir, pentru a recupera din prejudiciul reclamat de Adrian Mititelu, ca urmare a dezafilierii Universităţii Craiova. Tot cei de la Direcţia Naţională Anticorupţie au ridicat în aceste zile mai multe documente, atât de la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, cât şi de la Federaţia Română de Fotbal.

Anterior, în dimineaţa zilei de joi, procurorii au pus sechestru şi pe sediul LPF, forul condus de Dumitru Dragomir.

Întrebat de jurnalişti, în cadrul unei conferinţe de presă, dacă se aşteaptă ca sediul FRF să fie pus sub sechestru precum cel al LPF, Mircea Sandu a răspuns: „Suntem într-o ţară în care orice se poate întâmpla. Dar vă spun eu că la federaţie nu se poate pune sechestru. Dar există posibilitatea cu avocaţii cu care lucrăm să dăm şi noi în judecată DNA-ul pentru că suntem instituţie de drept public şi ni se obstrucţionează activitatea. Probabil, stau şi eu şi mă gândesc, nu sunt jurist„.

Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir sunt cercetaţi penal pentru abuz în serviciu, după ce au dezafiliat Universitatea Craiova, fapt ce a dus la pierderea sechestrului pus pe bunurile clubului. Patronul clubului oltean, Adrian Mititelu, cere în acest caz de dezafiliere despăgubiri de 50 de milioane de euro.