DNA contestă cărţile scrise de Meme Stoica în puşcărie. Deocamdată, acesta nu poate fi eliberat condiţionat

DNA contestă cele patru cărţi scrise de Meme Stoica în închisoare. Procurorii susţin că Meme nu a stat suficient după gratii şi că nu ar fi trebuit să i se scadă zile din pedeapsă pentru lucrările scrise în penitenciar.

01 feb. 2016, 14:44
DNA contestă cărţile scrise de Meme Stoica în puşcărie. Deocamdată, acesta nu poate fi eliberat condiţionat

Procurorii DNA sunt convinşi că lucrările scrise de Meme Stoica în spatele gratiilor nu sunt cu adevărat ştinţifice şi consideră că acesta a stat arestat prea puţin, având în vedere că a fost condamnat în martie 2014 la trei ani şi şase luni de închisoare.

Este deja de notorietate modul în care o serie de persoane aflate în executarea unor pedepse privative de libertate au elaborat un număr record de aşa numite lucrări cu caracter ştiinţific, în perioade extrem de scurte”, susţin procurorii DNA.

Citeşte şi Mihai Stoica, performanţă unică printre „scriitori”. A patra sa carte are doar 9 pagini de text

Potrivit România TV, procurorii DNA au contestat decizia Judecătoriei Sectorului 4, care a considerat că Meme Stoica poate fi eliberat condiţionat. „Instanţa nu a făcut niciun demers în a verifica realitatea celor conţinute în procesul verbal al comisiei, referitor la caracterul ştiinţific al celor 4 lucrări pretins elaborate de petent (…) se poate observa că timpul petrecut în detenţie este foarte scurt, raportat la pedeapsa stabilită, astfel încât nu se poate aprecia că perioada executată de condamnat este suficientă pentru reeducarea acestuia„, se arată în cotestaţia procurorilor DNA.

Citeşte şi Judecătoria Sectorului 4: MOTIVELE pentru care MIHAI STOICA trebuie ELIBERAT

În aceste condiţii, dosarul privind eliberarea fostului manager general al Stelei va ajunge la Tribunalul Ilfov.