DNA: Primarul şi viceprimarul din oraşul ieşean Hârlău, reţinuţi pentru 24 de ore

Primarul orașului Hârlău, Constantin Cernescu, și viceprimarul localității Florin Țăpușă au fost reținuți pentru 24 de ore de procurorii DNA.

RomaniaTV.net
22 ian. 2016, 09:29
DNA: Primarul şi viceprimarul din oraşul ieşean Hârlău, reţinuţi pentru 24 de ore

Constantin Cernescu şi Florin Țăpușă sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu, fals intelectual și instigare la fals intelectual.

De asemenea, au fost reținuți pentru 24 de ore și șeful Ocolului Silvic din Hârlău, Ioan Amariei, și șoferul personal al acestuia, Mihai Vătafu.

În cursul zilei de 21 ianuarie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, procurorii DNA Iaşi au efectuat percheziții domiciliare în 19 locații situate în județele Iași și Botoșani, din care trei sunt sediile unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice, se arată într-un comunicat al DNA.

Surse judiciare susţin că perchezițiile au loc la primăria Hârlău, Ocolul Silvic Hârlău şi Evidenţa Populaţiei Hârlău şi vizează funcționari publici pentru infracţiuni de abuz, luare si dare de mita. Cei implicaţi ar fi vândut masă lemnoasă fără acte şi ar fi dat lemne ca mită.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.