DNA-ul face ordine la Poliția Rutieră. 15 agenți acuzați de luare de mită

DNA-ul face cercetări în cazul a 15 ofițeri din cadrul Poliției Rutiere, suspectati de luare de mită pe parcursul a mai multor luni în 2020.

02 iun. 2021, 14:34
DNA-ul face ordine la Poliția Rutieră. 15 agenți acuzați de luare de mită

DNA-ul a început investigațiile în ceea ce privește 15 polițiști din cadrul Direcției Rutiere din Botoșani care sunt supectați de luare de mită, în perioada iunie – noiembrie 2020. Procurorii DNA au desfășurat mai multe percheziții la Serviciul Rutier și la domiciliile ofițerilor, suspectați de săvârșirea unor infracțiuni de corupție.

Potrivit ultimelor informații alte 20 de percheziții sunt în curs de desfășurare la domiciliile polițiștilor din județul Botoșani, dintre care una este la sediul unei instituții publice, iar restul sunt la domiciliile unor persoane fizice.

De asemenea, au fost emise 15 mandate de aducere pentru mai mulți agenți și ofițeri din cadrul Direcției Rutiere din Botoșani, suspectați de luare de mită.

Direcția Națională Anticorupție a mai condus astfel de acțiuni atât în Sibiu, cât și în Suceava.

DNA-ul a mai făcut o captură importantă la Suceava

La Sibiu polițiștii iertau șoferii care încălcau legea, dacă promiteau că sponsorizează echipa de fotbal a Inspectoratului Județean Sibiu. Ofițerii de Poliție au cerut mită de peste 100 de ori de la șoferi.

La Suceava a existat un caz mai amplu, în care chiar șeful serviciului secret al Ministerului de Interne din Suceava a fost reținut pentru acte de corupție. Colonelul Florin Timu, care conduce Serviciul de Protecție Internă din Suceava, îi informa pe polițiștii judecați în prezent pentru luare de mită, că se află în vizorul autorităților.

DNA-ul a capturat în urma perchezițiilor la polițiștii din Suceava, peste un milion de euro, aproape 800 de mii de dolari, dar și sume de bani în lei și lire sterline. Toate aceste bunuri erau depozitate în găleți și ligheane.