Doctorul Cristian Oancea: „Justiţia să se sesizeze, am ajuns să fim consideraţi criminali”

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, cere ca cei care jignesc și agresează personalul medical să fie pedepsiți prin lege.

01 apr. 2021, 10:32
Doctorul Cristian Oancea: „Justiţia să se sesizeze, am ajuns să fim consideraţi criminali”

Doctorul Cristian Oancea cere intervenţia autorităţilor pentru a-i apăra de protestari. „Ar trebui ca Justiția să se sesizeze și să acționeze. Dacă aceste acțiuni vor mai continua, să nu ne mai mirăm că medici sau asistenți pleacă din țară, să nu ne mai întrebăm de ce nu mai avem specialiști. Eu cred că trebuie să ne respectăm social unii pe alții și să avem încredere. Este cu atât mai revoltător cu cât nimeni nu pare să ne ia apărarea. Noi suntem exact ca la război, în prima linie, de un an și ne trezim că după ce am salvat atâtea vieți suntem considerați criminali. Sperăm ca acest termen să nu se înrădăcineze în cultura poporului.

Au fost unii care s-au manifestat violent, cel puțin verbal. I-am tratat, într-adevăr, unii dintre ei s-au convins că este vorba de o boală potențial mortală, alții n-au crezut de la început până la sfârșit. Ceea ce s-a amplificat în ultima vreme, parțial și din cauza mesajelor media, este că aparținătorii se îndreaptă împotriva medicilor, a personalului, contestă protocoalele medicale, tratamentele.”, a declarat doctorul Cristian Oancea, într-o intervenție telefonică la RealitateaPlus.

Valul al treilea al pandemiei COVID a început în România. Cristian Oancea: ”Sunt tot mai multe forme severe de boală”

Voiculescu: Sunt 1.567 de paturi de ATI care corespund tuturor normelor

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, miercuri, că sunt 1.567 de paturi de terapie intensivă care corespund tuturor normelor şi a adăugat că, dacă nu ar exista „restricţii vizavi de resursa umană”, numărul acestora ar fi „mult mai mare”.

„1.567 sunt paturile de ATI care corespund tuturor normelor. Asta înseamnă că au şi personal. Altfel, numărul de paturi pe care le-am putea amenaja dacă nu am avea restricţii vizavi de resursa umană, vă asigur că ar fi mult mai mare”, a spus el.

Adrian Marinescu: Următoarele două luni vor fi grele, dar la finalul verii va fi categoric mai bine decât acum

Următoarele două luni vor fi grele, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19, dar „la finalul verii va fi categoric mai bine decât acum”, spune medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”.

Pandemia nu se închide precum o ușă, dar vrem să o închidem într-un timp rezonabil, pas cu pas. Și atunci, am nevoie să mă vaccinez și am nevoie de măsurile de prevenție pentru ca virusul să dispară ușor-ușor din circulație. Este ceea ce-mi trebuie ca să pot să rezolv pandemia într-un interval de timp – n-o să-l precizăm de-acum, că e greu de spus, dar după părerea mea, pandemia se va închide transformând-o în focare de regiune sau în focare izolate și lucrul acesta va însemna o perioadă mai lungă de timp”, a spus, la Digi24, medicul infecționist.

Dr. Cristian Oancea, avertisment despre Covid: „Până nu pierzi pe cineva drag, nu conştientizezi”