DOCUMENT EXCLUSIV: Voturile de la toate secţiile din sectorul 1 vor fi renumărate

PSD a reclamat după alegerile locale din Bucureşti o fraudă la scrutinul din Sectorul 1 și a prezentat imagini cu mai multe persoane care participau la numărarea voturilor. Biroul Electoral al Circumscripției Electorale Sector 1 București a prezentat la acel moment într-un comunicat de presă toate datele despre persoanele ce apar căutând în sacii cu voturi.

09 feb. 2021, 22:24
DOCUMENT EXCLUSIV: Voturile de la toate secţiile din sectorul 1 vor fi renumărate

Document exclusiv. Procurorul Sorin Iașinovschi de la Secția Specială pentru investigarea magistraților (SIIJ) a dispus printr-o ordonanță de delegare ca Poliția București să renumere toate voturile de la alegerile locale din Sectorul 1 din București, câștigate de Clotilde Armand (USR) în dauna lui Dan Tudorache (PSD).

Victor Ciutacu a prezentat marţi în exclusivitate, în emisiunea Punctul Culminant de la România TV, procesul verbal (document în VIDEO) care a stat la baza deciziei procurorului de a controla 62 de secţii de votare şi, găsind nenumărate neconcordanţe în acestea, la dispunerea renumărării tuturor voturilor din toate cele 166 de secţii ale sectorului 1.

„Este foarte simplu. Am pus la dosar si procesele verbale in trei variante. In varianta in care au plecat de la sectiile de votare si in varianta in care au ajuns pe site-ul Autorităţii Electorale. Domnul procuror a retinut ca sunt sectii cu probleme majore. La o sectie de votare s-au gasit 650 de voturi lipsa in dreptul ALDE. S-au ridicat sacii cu voturi de la aceste 62 de sectii, dar sunt o gramada de saci  rupti, saci cu sigilii rupte. De aceea procurorul a spus ca nu se poate face nimic in conditiile astea si trebuie renumarate absolut toate voturile. Aceasta numaratoare se va face la sediul Politiei Capitalei.

Eu cred ca nu poate sa dureze mai mult de 2-3 saptamani de cand se demareaza numaratoarea. Sacii aceia exista fizic, contin inclusiv voturile lipsa. De primaria capitalei, la aceeasi sectie lipsesc mai multe buletine necompletate. Dar nu exista crima perfecta.

Sa nu uitam ca sunt imagini de pe camerele de luat vederi. Procurorul a stiut, de pe imagini, de la ce sectii provin acele voturi.

Dan Tudorache a asigurat-o pe Clotilde Armand ca acele camere de luat vederi nu functioneaza, in gluma, pentru ca dansa se tot vaita ca sunt prea multe camere. Am inteles ca in seara respectiva, cand umblau oamenii aia cu sacii de voturi pe acolo, s-a bagat bruiaj puternic, ca sa nu se poata transmite live. Nu stiu cine, dar probabil ca domnii procurori cunosc”, a spus Mihai Drăgan, avocatul fostului primar al sectorului 1, Dan Tudorache.

Document exclusiv: Procesul verbal care arată cum voturile erau tăiate din pix

Conform deciziei procurorului, s-a dispus ”delegarea polițiilor din cadrul Direcției Generale a Poliției a Municipiului București, desemnați de către conducerea acestei instituții pentru a proceda la efectuarea următoarelor acte:

1. identificarea buletinelor de vot corespunzătoare fiecărei secții de votare.

2. numărarea voturilor din cadrul fiecărei secții de vot și confruntarea rezultatelor cu numărul de votanți înscriși pe listele de vot corespunzătoare fiecărei din cele 166 de Secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București (cât și a votanților înscriși pe liste suplimentare), care și-au exprimat dreptul de vot.

3. confruntarea rezultatelor obținute după numărarea voturilor de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului nr. 1 București, cu datele înscrise în procesele verbale de consemnare a rezultatelor votării.

4. predarea sacilor cu buletinele de vot și listele electorale de la cele 166 de secții de votare din cadrul Sectorului 1 București, la camera de corpuri delicte, unde vor fi păstrate până la finalizarea cercetărilor din prezenta cauză.

5. efectuarea și altor acte de urmărire rezultate din context”.

Termenul de soluționare este 8 aprilie 2021.

Citeşte şi: Nicuşor Dan merge pe modelul lui Cîţu: „Avem nevoie ca guvernul să ne mărească plafonul de îndatorare”