Documente cu date personale ale celor implicaţi în procese, găsite la gunoi, lângă Judecătoria Iaşi

Publicat: Luni, 11 Ianuarie 2016 23:31 // Actualizat: Luni, 11 Ianuarie 2016 23:31 // Sursa: romaniatv.net

Mai multe documente conţinând date personale ale celor implicaţi în diverse procese au ajuns în containerele de gunoi din spatele clădirii unde funcţionează Judecătoria Iaşi, instituţia anunţând că va declanşa o anchetă în acest caz întrucât actele ar fi trebuit arhivate, apoi distruse prin topire.

Documentele găsite în pubelele de gunoi din spatele clădirii Judecătoriei ieşene, situată în centrul municipiului, conţin detalii referitoare la diverse procese, inclusiv declaraţii consemnate în timpul şedinţelor de judecată, dar şi date personale ale celor implicaţi în procesele respective.

Citeşte şi: Transferul de date personale din UE în SUA, declarat INVALID de Curtea de Justiţie a UE

Reprezentanţii Judecătoriei Iaşi susţin că regula este ca documentele să se păstreze chiar şi 20 de ani în arhiva instituţiei, după care dosarele sunt distruse prin topire.

Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei ieşene, Cristina Vâlcu, a precizat că instituţia va demara o anchetă în acest caz, pentru a se stabili cum au ajuns hârtiile respective la gunoi, scrie Mediafax.

"Dosarele, atât cele penale, cât şi cele comerciale, sunt arhivate şi duse într-un loc special, pentru că legea prevede un anumit termen de păstrare, de până la 20 de ani. Ulterior, dosarele sunt duse la topit", a afirmat purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Iaşi, Cristina Vâlcu.

Ea a precizat că se vor face verificări în acest caz, pentru a se stabili cum au ajuns documentele la gunoi.

Coordonatorul Avocatului Poporului, Biroul Teritorial Iaşi, Carla Cozma, susţine că documentele din timpul proceselor nu pot fi aruncate "într-o asemenea manieră", ci trebuie distruse, pentru a nu fi ulterior utilizate în alte scopuri.

"Pot fi diverse date acolo, ale unor victime sau privind unii martori care la vremea respectivă au fost protejaţi. Nu este normal ca detaliile să ajungă în spaţiul public", a mai spus Carla Cozma.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
date personale documente cu date personale gasite la gunoi Judecătoria Iaşi
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
12 ian 01:33
...clădirii unde funcţionează Judecătoria Iaşi, instituţia anunţând că va declanşa o anchetă Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
11 ian 23:53
... Mai multe documente conţinând date personale ale celor implicaţi în diverse...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H