Doi autori români conduc topul general din ianuarie al vânzărilor de carte pe Elefant.ro

Autorii români Irina Binder şi Andrei Ciobanu conduc, în ianuarie, topul general al vânzărilor de carte pe site-ul Elefant.ro, în timp ce pe clasamentul sciitorilor străini este dominat de britanică Jojo Moyes.

RomaniaTV.net
23 feb. 2017, 09:55
Doi autori români conduc topul general din ianuarie al vânzărilor de carte pe Elefant.ro

În topul general al vânzărilor de carte pe elefant.ro, în luna ianuarie 2017, conduc doi români: Irina Binder, cu „Insomnii”, pe prima poziţie, şi Andrei Ciobanu, cu volumul aflat în precomandă în prima lună a anului, „Suge-o, Andrei!”. Jojo Moyes s-a situat pe locul al treilea în topul general de carte, cu volumul „După ce te-am pierdut”.

În clasamentul autorilor români care au vândut cel mai mult în luna ianuarie 2017, după Irina Binder şi Andrei Ciobanu se situează bloggeriţa Geanina Staicu-Avram, cu „Jamila Cuisine”. Ea este urmată de Chris Simion, cu scrierea „Ce ne spunem când nu ne vorbim”, şi de Ioana Chicet Macoveiciuc, cu „Te Iubesc orice-ai face!”. Ioana Chicet Macoveiciuc este jurnalist, blogger şi autor de carte pentru părinţi. „O sa te ţin în braţe cât vrei tu şi încă o secundă” a fost best sellerul toamnei 2015.

Britanica Jojo Moyes, autoarea unora dintre cele mai populare titluri din categoria Romance, a reuşit în ianuarie 2017 să acapareze nu mai puţin de 3 dintre primele 5 poziţii în topul autorilor străini efectuat de elefant.ro. Astfel, fosta jurnalistă britanică a urcat pe locul întâi cu romanul „După ce te-am pierdut”, urmată de conaţionala sa Paula Hawkins, cu „Fata din tren”, un thriller psihologic care a şi fost ecranizat în 2016. Pe locul al treilea în clasamentul titlurilor străine cu cele mai mari vânzări în ianuarie 2017 se situează Paulo Coelho, cu „Spioana”. Locurile al patrulea şi al cincilea sunt ocupate de Jojo Moyes, cu romanele „Ultima scrisoare de dragoste” şi „Înainte să te cunosc”.

Printre cele mai cumpărate zece titluri ale autorilor străini se numără şi volumul „Elefănţelul care voia să adoarmă”, scris de psihologul Carl-Johan Forssen Ehrlin.

Explicarea conceptelor financiare pe înţelesul copiilor a atras atenţia românilor, de asemenea. Cartea „Tată bogat, tată sărac – Educaţia fianciară în familie”, scrisă de Robert T. Kiyosaki, s-a situat în top 10 ale celor mai achiziţionate cărţi cu autori străini.