Doi clujeni care lucrează remote, terorizați de vecinii care renovează de săptămâni bune: „Nu sunt vreo panseluță, dar e de prost gust să nu comunici cât timp ai de gând să poluezi fonic”. Ce soluție a găsit cuplul

Un cuplu de tineri mutați nu de mult într-un bloc din Cluj au ajuns la capătul răbdării. Cei doi lucrează remote și de o perioadă lungă de timp vecinul de deasupra își renovează locuința, iar bormașinile se aud câte 6-8 ore pe zi. Tinerii au întrebat pe Reddit ce soluții au în această situație, în condițiile în care oricum până acum au preferat să plece de acasă și să meargă în cafenele, unde făceau consumație câte 6-8 ore, ca să poată lucra în liniște.

17 ian. 2024, 11:04
Doi clujeni care lucrează remote, terorizați de vecinii care renovează de săptămâni bune: „Nu sunt vreo panseluță, dar e de prost gust să nu comunici cât timp ai de gând să poluezi fonic”. Ce soluție a găsit cuplul

Doi clujeni mutați de curând, în chirie, într-un apartament din Cluj au de furcă cu un vecin care renovează de mai mult, iar zgomotul din apartament e cu atât mai deranjant cu cât cei doi muncesc de acasă. Tânăra nemulțumită și-a spus durerea pe Reddit și a cerut sfaturi, în condițiile în care, legal, nu are ce să facă întrucât muncitorii din apartament nu desfășoară lucrări în orele de liniște.

Doi clujeni care lucrează remote, terorizați de vecinii care renovează de săptămâni bune

De o săptămână, vecinii de deasupra mea dau cu picamere cam 6-8 ore pe zi. Nu se poate sta în casa. Nu știu dacă darama pereți și fac alții sau ce Doamne ferește fac, dar nu mai pot, și eu și prietenul meu lucram remote si-am tot reușit prin cafenele și biblioteci să lucrez, dar dacă am un meeting, tot după 8-9 seara trebuie sa îl pun altfel nu se poate vorbi. Ce pot sa fac în legătură cu asta? Mă gândesc că e legal, dar e de mega prost gust, nici măcar cu un rahat de hartie cu ”scuze de inconvenient” nu m-am putut consola că nici măcar atâta bun simt nu au avut.

Nu vreau sa fiu naspa, dar eu nu plătesc chirie să ies de 7 ori pe saptamana la cafeaua de 6 ore. Persoanele în cauză nu le pot contacta, că e doar echipa de renovari sus, proprietarii presupun ca stau bine mersi în alta parte”, a povestit tânăra indignată pe Reddit, potrivit Gândul.

Clujenii au sfătuit-o pe femeie să legătura cu proprietarii, apoi să cheme poliția dacă nu ajunge la un consens.

Citeste si Clujenii tună și fulgeră! Taxa care i-a lăsat fără cuvinte pe clienții unei carmangerii. „Nesimțire! Taxe pentru proști, vor pierde jumătate din clienți”

Poliția te poate ajuta, când nesimțiții fac zgomot în orele de liniște. Așa că fă bine și cheamă-i intre 13 și 15 și după ora 22, stați geană pe ei. Nu ai prea multe pârghii în a face fata dobitocilor de vecini care nici măcar un afiș în bloc de scuze nu pun”, i-a recomandat un utilizator.

Ce soluție a găsit cuplul

Femeia a spus, însă, că s-ar fi mulțumit să vadă afișat pe undeva un anunț în care să se specifice clar cât vor dura lucrările.

Nu e vorba de asta, aș fi apreciat măcar sa ne lase în poștă o informație și un scuze (cât durează și scuzele de rigoare) am stat mult și bine la bloc, am mai prins, dar stau aici de prea putin timp și nu cunosc vecinii. Aș vrea cumva o cale de mijloc în care măcar 2 ore pe zi sa fie liniște, să știu că pot pune meetinguri. Nu sunt totuși așa panseluță, dar e de prost gust să nu comunici că o să faci poluare fonică minim 2 saptamani 6-8 ore pe zi”, a mai spus clujeanca.

Citeste si Cât a scos din buzunar un șofer clujean, după ce și-a încărcat maşina electrică la o stație a primăriei

Un alt internaut i-a transmis că dacă respectivii vecini „respectă orele de liniște, nu prea ai ce să le faci. Încearcă să vorbești cu ei, poate ajungeți la un consens”.

Chiriașa a spus că nu va suna direct la poliție, ci va încerca să discute cu proprietarul.

Aș vrea să vorbesc cu ei, dar nu-s acasă, și să fac scandal muncitorilor ar fi o porcărie, că ei vin să îți facă meseria. Nu pot nici ei sa nu își renoveze apartamentul, dar nu pot nici eu o lună să stau în cafenele. Nu știu, am stat o saptamana (toata săptămâna trecută) și am zis ca le trece, ieri și azi fix același lucru, deja nu mai pot, nu am am răbdare, și sunt gata psihic”, a spus femeia.