Doi din trei angajați din învăţământ vor să se vaccineze. Rata din mai multe școli s-a situat în prima perioadă pe undeva pe la 66%

Veşti surprinzătoare din domeniul Educaţiei. Se pare că doi din trei angajați din preuniversitar sunt dispuși să se vaccineze împotriva coronavirus, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu la Libertatea.

12 ian. 2021, 14:40
Doi din trei angajați din învăţământ vor să se vaccineze. Rata din mai multe școli s-a situat în prima perioadă pe undeva pe la 66%

Doi din trei angajați din învăţământ vor să se vaccineze. Vorbim de 66% din personalul didactic al mai multor școli care au răspuns la chestionarul privind disponibilitatea de vaccinare, acestea fiind datele parțiale, cele finale vor fi comunicate vineri, a mai spus ministrul.

Doi din trei angajați din învăţământ vor să se vaccineze. La cât a ajuns rata din mai multe şcoli. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Totodată, în cazul unei universități, „în primele 40 de minute de la deschiderea platformei, raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotriva vaccinării”, a mai spus Cîmpeanu.

„Va conta în decizie și răspunsul pe care-l vom primi la sfârșitul aceste săptămâni, în ziua de vineri, cu privire la disponibilitatea de vaccinare a personalului din învățământ. Avem date parțiale.

Sunt situații în care, în cadrul unei universități, în primele 40 de minute de la deschiderea platformei, raportul a fost 88% pentru vaccinare, 12% împotriva vaccinării.

Avem multe unități de învățământ preuniversitare care s-au situat în prima perioadă pe undeva pe la 66%, deci doi din trei angajați ai sistemului de învățământ doresc să se vaccineze. Avem și situații în care rata de vaccinare este mai scăzută.

Nu o să mă antepronunț, s-au făcut deja sondaje pe eșantioane limitate. În data de 15 ianuarie, după-amiază, la orele 16:00, vom avea rezultatul exact al interogării cu privire la disponibilitatea de vaccinare a fiecăruia dintre cei 340.000 de angajați ai sistemului de învățământ din România.

Acest rezultat nu condiționează deschiderea școlilor, însă m-aș bucura să înțelegem cu toții că fiecare profesor ce se va vaccina va însemna o creștere a siguranței în școli pentru elevi și profesori.”, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, în cadrul unui interviu la Libertatea.

Citeşte şi: Sorin Cîmpeanu, anunţ de ultimă oră despre situaţia celor 65 de mii de elevi care riscă să rămână cu mediile neîncheiate. Scenariile deschiderii şcolilor. Ce se va întâmpla cu şcoala online