Doi români au fost condamnaţi în Franţa pentru că au cules prea multe ciuperci

Doi români au fost condamnate, marţi, în Franţa la 500 de euro amendă cu suspendare fiecare, după ce au cules ilegal 266 de kilograme de ciuperci într-o pădure din estul acestei ţări.

RomaniaTV.net
28 ian. 2020, 14:30
Doi români au fost condamnaţi în Franţa pentru că au cules prea multe ciuperci
În Haute-Saône, un departament în estul Franței, codul forestier autorizează culesul a maxim 5 kilograme de ciuperci de persoană, iar peste 10 kilograme recoltatul devine un delict, informează AFP, citată de Agerpres.
 
Cele două persoane originare din România, un tânăr de 22 de ani şi un bărbat de  60 de ani, şi-au recunoscut vinovăţia de a fi condus culesul a 266 de kilograme de hribi în octombrie anul trecut în pădurea Corbenay, cu participarea a circa 40 de culegători români, plătiţi cu circa 3 euro pe kilogram.
 
 „Au fost scoase cantităţi astronomice”, a subliniat Ministerul Public, reprezentat de Stephane Clement. Acesta a cerut trei luni de închisoare cu suspendare pentru fiecare dintre cei doi cetăţeni români.
 
Cei doi bărbaţi judecaţi marţi au fost arestaţi în octombrie de jandarmerie, la fel ca alte peste zece persoane. Ciupercile confiscate au fost distribuite unor asociaţii de caritate. Dintre ceilalţi culegători arestaţi, şase vor trebui să plătească amenzi de 300 de euro în cadrul unei ordonanţe penale.
 
De asemenea, un proces judiciar pentru „trafic de fiinţe umane” este în continuare în curs pentru a-i condamna pe responsabilii acestei reţele ce „exploatează sărăcia tuturor acestor oameni”, a declarat procurorul Republicii la Vesoul.