Doi ruşi care au aruncat cu ROŞII în regele Olandei, condamnaţi la închisoare

Doi opozanţi ruşi au fost condamnaţi luni la pedepse de 10 şi 15 zile de detenţie după ce-au aruncat sâmbătă cu roşii în direcţia regelui olandez Willem-Alexander pentru a denunţa sinuciderea unui militant rus în Olanda, relatează AFP, citată de Agerpres.

RomaniaTV.net
11 nov. 2013, 20:11
Doi ruşi care au aruncat cu ROŞII în regele Olandei, condamnaţi la închisoare

Denis Kudriaţev, de 23 de ani, a fost condamnat la 15 zile de detenţie şi Victoria Kuzneţova, de 18 ani, la 10 zile de către Tribunalul Presnenski din Moscova, au relatat agenţiile ruse de presă. Cei doi militanţi fac parte din mişcarea de opoziţie ”Cealaltă Rusie”, care i-a succedat partidului naţional-bolşevic interzis al scriitorului Eduard Limonov, scrie Agerpres.

Kudriaţev şi Kuzneţova au aruncat cu roşii înspre suveranul olandez şi soţia sa în faţa Conservatorului Ceaikovski, din centrul Moscovei, pentru a denunţa sinuciderea unuia dintre militanţii lor, Alexandr Dolmatov, care şi-a pus capăt zilelor în ianuarie într-un centru pentru imigranţi din Olanda după ce autorităţile olandeze i-au respins cererea de azil politic.

Dolmatov a fugit din Rusia după ce fusese inculpat, ca şi alţi militanţi, pentru o manifestaţie care se încheiase cu confruntări cu poliţia pe 6 mai 2012, în ajunul învestiturii la Kremlin a lui Vladimir Putin, ales pentru un al treilea mandat.