Doliu imens în folclor, doi artişti iubiţi ne-au părăsit: „Erau valori extraordinare” VIDEO

Ceterașul Alexandru Ciurcui (Șondorică), care a primit și titlul de ”Tezaur Uman Viu”, s-a stins din viata la 68 ani. Și artistii din Banat sunt rapusi dupa moartea Simonei Maria Teodorescu, supranumita ”Privighetoarea Banatului”. 

07 feb. 2023, 21:51
Doliu imens în folclor, doi artişti iubiţi ne-au părăsit: „Erau valori extraordinare” VIDEO

Sunt zile trist în folclor. Lumea muzicii populare este in doliu in urma pierderii a doi artisti iubiti. Violonistul Alexandru Ciurcui – Șondorică, recunoscut pentru daruirea prin care a promovat folclorul autentic, fusese distins cu titlul de Tezaur Uman Viu. Artistul Alexandru Pugna a marturisit, pentru Star Popular, ca regretatul ceteras chiar a participat la nunta sa de argint, scrie starpolpular.ro

”Din pacate, pleaca acesti oameni care au fost adevarati depozitari de valori extraordinare, zamislite de sufletul taranului roman. Alexandru Ciurcui, Sandorica, asa cum era cunoscut, a fost unul dintre cei mai valorosi reprezentanti ai spiritului romanesc din Campia Transilvana, a jocurilor, a cantecelor, a tot ceea ce a creeat frumos satul Transilvan de alta data. L-am admirat pe el, si mai ales pe tatal lui, omul care a format acest grup instrumental, Taraful de Soporu de Cîmpie. Au reprezentat cu cinste, demnitate si mare responsabilitate folclorul romanesc.

Învăţătoare moartă într-un teribil accident. Toată comunitatea este în doliu, generaţii de oameni au trecut prin mâna ei
Atunci cand eu si sotia mea am implinit 25 ani de casnicie, am tinut sa-l invitam pe Alexandru Ciurcui si taraful sau de tip traditional, la nunta noastra de argint, la Budurleni. Atunci l-am cunoscut mai bine si m-am bucurat foarte mult sa vad ca harul pe care i l-a dat Dumnezeu, era dublat de omenia specifica oamenilor din Campia Transilvana.”, a declarat artistul Alexandru Pugna pentru Star Popular.

Si in zona Banatului este doliu dupa pierderea artistei careia i se mai spunea si ”Privighetoarea Banatului”. Simona Maria Teodorescu s-a stins din viata in urma unei lungi suferinte.

In ultimele saptamani din viata, artista fusese internata de urgenta in spital, la terapie intensiva. Din pacate, medicii nu au mai putut s-o salveze.

Doliu în lumea muzicii populare! O artistă îndrăgită a murit la scurt timp după ce fanii au încercat să o salveze: ”Drum lin printre îngeri”

„Rămas bun draga noastră! Dumnezeu are nevoie de oameni buni, așa ca tine, însă suferința noastră este nemărginită. Dumnezeu să te aibă in pază om cu suflet frumos! Din păcate Banatul mai pierde încă un om de frunte și la o varsta atât fragedă pentru a părăsi aceasta lume. Era un om cu un suflet minunat și cu o voce de aur. Dumnezeu să aibă grijă de sufletul tău Simona Maria Teodorescu și să te odihnești în pace și în liniște.” sunt doar cateva dintre zecile de mesaje de condoleante transmise pe pagina de Facebook a regretatei artiste.

Starea de sănătate a artistei era una extrem de grava iar inainte de tragedie, oamenii care au iubit-o au încercat să facă tot posibil pentru a o ajuta. In ultimele zile de viata, artista a avut mare nevoie de sânge, iar apropiatii au facut chiar si o campanie pe retelele sociale. Din pacate, artista nu a mai putut fi salvata.

Mai multe articole interesante despre lumea folclorului, pe starpopular.ro