Doliu imens în politică. Klaus Iohannis a transmis condoleanţe

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe, după moartea preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

16 mai 2022, 16:02
Doliu imens în politică. Klaus Iohannis a transmis condoleanţe

Şeful statului Klaus Iohannis a transmis, pe Twitter, un mesaj de condoleanţe, după moartea preşedintelui Emiratelor Arabe Unite, şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan, la vârsta de 73 de ani.

„Transmit condoleanţe sincere Guvenrului, familiei regale şi poporului Emiratelor Arabe Unite la moartea Excelenţei Sale Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan. Gândurile noastre sunt alături de naţiunea îndoliată a Emiratelor Arabe Unite”, a scris Klaus Iohannis, pe Twitter.

Şi preşedintele Camerei Depuaţilor, liderul PSD Marcel Ciolacu, a transmis, vineri seară, condoleanţe, Emiratelor Arabe Unite, la moartea preşedintelui, şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan.

Doliu în PSD. A murit un fost parlamentar, ministru în Guvernul Năstase
”Cele mai profunde condoleanţe Emiratelor Arabe Unite. Alteţa Sa Şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan va fi ţinut minte pentru modelul său care a dus la modernizarea Emiratelor Arabe Unite şi transformarea ţării într-o putere regională”, a scris, vineri seară, pe Twitter, Marcel Ciolacu.

DOLIU în folclorul românesc! Unul dintre cei mai cunoscuţi artisti de MUZICA POPULARA a murit la 57 de ani
Şeicul Khalifa bin Zayed Al Nahyan a murit, vineri, la vârsta de 73 de ani. Deși rolul său a fost mai degrabă ceremonial din 2014, când a suferit un atac de cord, el este privit ca un artizan modernizării statului.

El a preluat funcția în 2004 de la tatăl său, fondatorul statului, șeicul Zayed al Nahyan, și a investit sume uriașe din comerțul cu hidrocarburi în înzestrarea militară. A devenit, astfel, artizanul transformării emiratelor într-o putere militară regională.

Puterea în țară este exercitată acum de fratele său, șeicul Mohammed bin Zayed.