Doliu în lumea cinematografiei. S-a stins din viață o mare actriță, lăsând în urmă o mare de regrete: „Dumnezeu să ne ajute pe toți pentru că ea nu mai e la celălalt capăt al telefonului”

Noul an a venit cu o veste tristă pentru actorii din Turcia. O mare actriță s-a stins din viață, șocându-i pe colegii săi de breaslă.

23 ian. 2024, 22:24
Doliu în lumea cinematografiei. S-a stins din viață o mare actriță, lăsând în urmă o mare de regrete: „Dumnezeu să ne ajute pe toți pentru că ea nu mai e la celălalt capăt al telefonului”
A murit o celebră actriță din Turcia

Lacrimi de durere în rândul actorilor din Turcia, a murit o celebră actriță. O legendă a teatrului și cinematografiei turcești s-a stins din viață din cauza unei hemoragii cerbrale. Îndrăgitul actor Halit Ergenç a fost profund marcat de pierderea imensă și a transmis un mesaj cutremurător la priveghiul actriței.

Faimoasa actriță Ayla Algan a murit la 86 de ani. A fost un mentor remarcabil pentru mulți dintre tinerii actori aflați la început de drum în carieră, pe care i-a ghidat, i-a învățat și i-a ajutat să evolueze frumos spre cele mai înalte culmi ale succesului profesional.

Citește și: O cunoscută cântăreață de muzică populară este în doliu. Primele declarații după pierderea sfâșietoare: „Nu mă așteptam vreodată să simt atâta durere”

Pe data de 4 ianuarie, presa din Turcia a anunțat vestea decesului celebrei Ayla Algan, care a îndurerat familia acesteia, cât și întreaga breaslă de actori.

Ayla s-a născut în 1937, în Instanbul, într-o familie înstărită, în sânul căreia a primit o educație aleasă, care a ajutat-o în viață.

Mama ei a fost pictoriță, iar tatăl ei, cu origini cretane, a lucrat ca negustor. Pentru că a avut încă din copilărie înclinații artistice, părinții săi au ghidat-o spre muzică și balet. S-a căsătorit la o vârstă fragedă cu Beklan Algan și au plecat împreună în America, unde Ayla s-a încris la o școală de teatru, în cadrul Actors Studio. În 1960, aceasta a revenit în Turcia, unde patru ani mai târziu a debutat pe platourile de filmare ale serialului Karanlikta Uyananlar, cu un rol secundar, care i-a deschis calea spre noi oportunități.

Publicul din România a cunoscut-o pe celebra actrița încă din anul 2015, când a jucat în serialul Bahar: Viață furată, în care a jucat rolul Ayten. Ultimul rol jucat a fost în anul 2022, pe când avea venerabila vârstă de 85 de ani, însă a interpretat fără cusur și s-a adaptat rapid la scenariu și la condițiile de filmare.

Pe data de 4 ianuarie 2024, presa din Turcia a anunțat că îndrăgita actriță s-a stins din viață. Trupul neînsuflețit al renumitei actrițe a fost depus pe scena teatrului Harbiye Muhsin Ertuğrul, pentru a i se aduce un omagiu înainte de a fi condusă pe ultimul drum.

Citește și: Doliu la Hollywood. Actorul Bill Hayes, care a jucat mai bine de cinci decenii în serialul „Days of Our Lives”, a murit la vârsta de 98 de ani

La priveghiul sau au participat mulți dintre actorii care i-au fost discipoli de-a lungul timpului. Printre aceștia s-a numărat și Halit Ergenc, actorul care a dat viață Sultanului Suleyman Magnificul, care a ținut un discurs tulburător la căpătâiul mentorului sau.

„Mi-e foarte greu să vorbesc. Când eram lângă ea, mă simțeam că și când aș fi lângă un ocean. Era imposibil să nu te cuprindă cu informația, experiența, omenia ei. Cât de fericiți trebuie să fim că am avut parte să fim atinși de această apă. Ne sună la ceas de seară și, fără a spune ‘Bună. Ce faci?’ Trecea direct la subiect și spunea ‘Faceți asta pentru Ali’.

Pentru că de mult timp gândea în locul vostru… Când filmăm un serial, o sunăm și îi spuneam: ‘Mă simt încorsetat. Ce să fac?’ Îmi deschidea spațiu cu două-trei propoziții. Dumnezeu să ne ajute pe toți pentru că ea nu mai e la celălalt capăt al telefonului. Se spune că omul moare de trei ori: când moare, când e îngropat și când numele îi este rostit pentru ultima oară. Nu cred că sora Ayla va muri!” , a spus Halit Ergenç, potrivit viatacuaromadecafea.com