DOLIU în lumea filmului! Celebrul actor din DALLAS a pierdut lupta cu CANCERUL

Este din nou doliu la Hollywood. Morgan Woodward, celebru pentru rolul lui Marivin "Punk" Anderson din serialul "Dallas", s-a stins luni din viaţă, la vârsta de 93 de ani, în locuința sa din California. Actorul a pierdut lupta cu cancerul.

RomaniaTV.net
25 feb. 2019, 10:36

Morgan Woodward a jucat în „Dallas” în 55 de episoade, filmate între anii 1980 și 1987. 

Cariera lui se întinde pe parcursul a peste 40 de ani, perioadă în care a jucat în peste 250 de filme și seriale. Actorul a avut o apariție și în „Star Trek” și a fost recompensat cu trofeul Golden Boot în 1988.

Woodward a crescut în Arlington, Texas, fiind unul dintre cei cinci frați. A obținut licența de pilot și a servit în cel de-al Doilea Război Mondial în Armata Air Corps și în războiul coreean în comandamentul de transport aerian militar.

Cariera sa de actorie a început la Arlington State College, unde a absolvit specializarea muzică și teatru, dar mai târziu a revenit la școală și a obținut o diplomă în finanțe corporative de la Universitatea din Texas în 1948.

După mai mulți ani de muncă în muzică, sa mutat la Hollywood în 1955, sperând să intre în muzicale. A apărut în filme precum „The Great Locomotive Chase” (1956) de la Walt Disney și Westward Ho, The Wagons!

Apoi a jucat alături de Hugh O’Brian în Viața și Legenda lui Wyatt Earp, jucând timp de patru sezoane pe deputatul Earp Shotgun Gibbs. Acest rol la împins în vest și a continuat să apară în Gunsmoke și Train Wagon.

Cel mai mare rol al lui Woodward a fost în Cool Hand Luke, unde a jucat un supraveghetor cunoscut sub numele de „omul fără ochi”, datorită ochelarilor reflectorizanți.

Woodward a fost distins cu premiul Golden Boot de la Fondul de Film și de Film de la Hollywood în august 1988 și a fost introdus în Sala mare a artiștilor occidentali de la Muzeul Național de Cowboy și Patrimoniu de Vest.