Doliu în medicină. A murit unul dintre cei mai renumiţi pneumologi din România

Medicul pneumolog Ioan Paul Stoicescu a murit, miercuri, la vârsta de 85 de ani. Acesta este unul dintre fondatorii şi formatorii şcolii moderne de pneumologie.

16 dec. 2020, 22:43
Doliu în medicină. A murit unul dintre cei mai renumiţi pneumologi din România

Doliu în medicină. A murit unul dintre cei mai renumiţi pneumologi din România. Este vorba despre prof. dr. Ioan Paul Stoicescu. Anunţul trist a fost făcut de către familia medicului.

Doliu în medicină. „Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți”

“Cu durere și regret în suflet, familia anunță trecerea în neființă a iubitului nostru tată, bunic și străbunic, Prof. Dr. Ioan Paul Stoicescu. Lumea pneumologică românească a rămas fără unul din mentorii săi cei mai importanți, cel care a pus bazele Pneumologiei moderne din România. S-a stins din viață la data de 16 Decembrie 2020.

A trecut în eternitate o personalitate marcantă, un coleg desăvârșit, creator de școală în domeniul acestei specialități, o puternică personalitate care și-a pus sigiliul inconfundabil pe schimbările profunde din lumea pneumologiei românești.

Și, mai presus de toate, a trecut dincolo un om cu suflet mare și frumos. Un om a cărei amintire va rămâne în mintea și sufletul tuturor celor care l-au cunoscut”, a transmis familia profesorului.

Citeşte şi Doliu în Educaţie. Aurelian Gh Bondrea, fondatorul Universității Spiru Haret, a murit

Cine este Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu

Ioan Paul Stoicescu a fost președinte de Onoare al Societății Române de Pneumologie și presedinte al Societății Române de Pneumoftiziologie, membru al Societății Americane de Boli Toracice și al Societății Europene de Boli Respiratorii.

În anul 2000 a fost decorat de către președintele României, cu Ordinul Național „Pentru merit” în grad de „Comandor”

Prof. dr. Ioan Paul Stoicescu a fost director general al Institutului de Pneumologie “Marius Nasta” București între anii 1998 – 2006 şi președinte al Comisiei de Specialitate Pneumoftiziologie a Ministerului Sănătății precum şi manager al Programului Național de Control al Tuberculozei.