Doliu în muzica românescă de petrecere. A făcut infarct la 52 de ani

Doliu in lumea muzicala din Romania. S-a stins din viata muzicianul focsanean Gabriel Romascanu. In varsta de 52 de ani, Gabriel Romascanu s-a facut cunoscut alaturi de Costel Geambasu si formatia Odeon din Buzau. Din primele informatii aparute, Gabriel Romascanu ar fi facut un infarct la locuinta sa.

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 10:18

Decesul artistului focșănean s-a produs duminică, 16 august 2020 , la orele amiezii. Gabriel Romașcanu a fost un apreciat solist instrumentist și vocal (clape și voce), care a cântat muzică de petrecere alături de mulți artiști din Vrancea și din țară. Gabriel Romașcanu a făcut parte din mai multe formații de muzică de petrecere, încântând publicul cu evoluțiile sale artistice. A fost de asemenea și un formator de noi interpreți în domeniul muzical pe care-l practica. Gabriel Romașcanu a decedat la vârsta de 52 de ani la domiciliul său din cauza unor probleme de sănătate, scrie Ziarul de Vrancea.

Mesajul transmis pe Facebook de o cunoștință a lui Gabriel Romașcanu la aflarea tristei vești a decesului artistului focșănean:

„Fiecare om are o piesă a sufletului său. Acea melodie preferată, „pe sufletul tau”, de care te întreabă toți!
A mea este aceasta!
Dar nimeni nu va mai cânta melodia asta ca cel care a fost Gabriel Romascanu!
Cânta mereu la petrecerile familiei. Si mereu când ascult această melodie cântată de dânsul derulez filmul copilăriei mele.
Prima dată când mi-am descoperit vocea a fost la clapa dânsului, când l-am rugat într-o pauză dintre programe să mă lase și pe mine să cânt. Asta se întampla probabil acum 10-11 ani la un restaurant din Râmnic.
Astăzi când am aflat vestea m-am intristat și am ascultat din nou melodia. Ce a urmat?
Un bocet zdravan și marele regret că îmi propusesem de mult să fac într-un fel încât să mai aud măcar o dată melodia aceasta live de către Gabi și nu am avut ocazia!
Dumnezeu să te ierte!”