Doliu în PSD. Un primar a fost găsit mort în casă, avea probleme cardiace

Unul dintre cei mai longevivi primari din Bihor, Augustin Sărăcuţ (PSD), edilul comunei Bulz, a decedat marţi la doar 54 de ani.

30 nov. 2021, 19:26
Doliu în PSD. Un primar a fost găsit mort în casă, avea probleme cardiace

Doliu în PSD Unul dintre cei mai longevivi primari ai PSD a fost găsit mort în casă, de familia sa! Augustin Sărăcuț, edilul localității bihorene Bulz, a decedat în cursul zilei de marți, 30 noiembrie, după ce a suferit un infarct.

Augustin Sărăcuț avea 54 de ani și fusese operat pe cord deschis în perioada 2012-2013. Familia l-a găsit pe edil inconştient, într-o cameră a casei, în jurul orei 10:00 și a fost apelat 112.

Doliu la Arhiepiscopia Ardealului. Soția Părintelui din Rădești s-a stins din viață la 22 de ani din cauza Covid. Nu era vaccinată
Potrivit managerului SAJ Bihor, dr. Liciniu Venter, la fața locului s-a deplasat un echipaj al SAJ care l-a găsit pe edil în stop cardio-respirator. Medicii au încercat să-l resusciteze, însă fără succes și au declarat decesul lui Augustin Sărăcuț.

Augustin – Mircea Sărăcuț se afla la al cincilea mandat de primar al comunei Bulz, candidând la ultimul dintre acestea din partea PSD, după ce plecase din PNL.

”Cu adâncă durere în suflet am primit astăzi vestea ca prietenul și colegul meu, Augustin Sărăcuț, primarul comunei Bulz, ne-a părăsit în această dimineață și a plecat la cele veșnice.

Mircea, cum era cunoscut de toti, a fost ieri la Oradea, am discutat și am glumit împreună, era binedispus și nimeni nu putea bănui că inima ii va ceda câteva ore mai tarziu și va pleca dintre noi!

Om deosebit de atent cu toți cei din jur, prieten adevărat, creștin dispus sa-i ajute pe cei din jur, primar din anul 2004, bun gospodar, iubit de cetățeni, îl vom păstra veșnic în sufletul nostru!

Dumnezeu sa-l odihnească în pace în Împărăția Sa!

Condoleanțe familiei greu încercate!”, scrie Ioan Mang.

„Partidul Social Democrat doreşte să transmită un mesaj de condoleanţe familiei lui Augustin Sărăcuț, primarul comunei Bulz din județul Bihor, şi să îşi exprime regretul pentru tragicul eveniment.
Partidul Social Democrat este alături de familia îndurerată şi de toţi cei care l-au cunoscut.
Dumnezeu să îl odihnească!”, a scris şi PSD pe pagina oficială de Facebook.

Doliu în PSD! Primarul de 62 de ani al unei comune ieșene, răpus de coronavirus, după trei săptămâni de spitalizare
Doliu în PSD Augustin Sărăcuţ a fost unul dintre cei mai longevivi primari din Bihor, aflându-se la al cincilea mandat. La cele mai recente alegeri locale el a candidat din partea PSD, partid în care trecuse de la PNL.

Localitatea Bulz este atestată în anul 1406 sub denumirea de Chornahaza fiind nominalizată ca Possesio Walachalis (sat românesc).

Satul Bulz, este format din 15 cătune: Răstoaca, Pusta, Valea Iadului, Lunca Bulzului, Hârtoape, Cornet, Dosul Ianoșii, Sinzasti, Picior, Fata, Ianoșii, Poinița, Tomatec, Giljești și Valea Vesi. Satul Munteni este alcǎtuit din mai multe cătune: Fănești, Dealul Notarășului, Onuțești Măgurice, Bitilești, Petruțești, Tălăncești, Dealu Săracului, Drăgus și Lunca Munteni. Satul Remeți este alcătuit din cătunele: Văcărești, Mătești, Costești, Scăioase, Fruntinești, Boncești, Popești, Netede, Corni, Izvor, Mitrești, Lunca, Remeți, Daica și Poiana.