Doliu uriaș în lumea muzicii! Legendarul chitarist Jeff Beck a murit la vârsta de 78 de ani

Lumea muzicii rock este mai săracă, după ce legendarul chitarist Jeff Beck s-a stins din viață, la vârsta de 78 de ani. Acesta a făcut o formă de meningită bacteriană care, din păcate, i-a fost fatală.

12 ian. 2023, 10:06
Doliu uriaș în lumea muzicii! Legendarul chitarist Jeff Beck a murit la vârsta de 78 de ani
Doliu uriaș în lumea muzicii!

Doliu uriaș în lumea muzicii! Muzica rock l-a pierdut pe legendarul chitarist Jeff Beck care s-a stins din viață la vârsta de 78 de ani, din cauza unei meningite bacteriene.

Citește și Doliu în lumea muzicii, în Ajunul Crăciunului. Solistul trupei Faithless a murit la 65 de ani

Doliu uriaș în lumea muzicii!

Familia lui Jeff Beck a făcut anunțul trist al trecerii la cele veșnice a celebrului artist, considerat unul dintre cei mai influenți chitariști ai tuturor timpurilor.

„În numele familiei, cu profundă tristețe împărtășim vestea decesului lui Jeff Beck. După ce a contractat brusc meningită bacteriană, el a murit liniștit, ieri. Familia lui cere intimitate, în timp ce se confruntă cu această pierdere extraordinară”, se arată într-un comunicat transmis de familia artistului.

Muzicianul britanic a ajuns faimos după ce în anul 1965 a intrat în trupa Yardbirds, unde l-a înlocuit pe Eric Clapton.  Acesta a cucerit întreaga lume cu celebrele albume și piese „Shapes of Things” şi „Over Under Sideways Down”.

De-a lungul timpului, Beck a trecut de la un stil la altul, de la rock, la hard rock, blues și jazz.

În perioada 1960 şi 1970, acesta a pus bazele trupei The Jeff Beck Group împreună cu solistul necunoscut pe atunci Rod Stewart şi chitaristul şi basistul Ron Wood.

În anul 1985, acesta a câștigat primul său premiu Grammy cu piesa instrumentală „Escape”. Ulterior, el a mai câștigat alte șapte premii Grammy.

În anul 2015, Jeff Beck a fost clasat de revista Rolling Stone pe locul 5 în topul celor mai mari chitariști ai tuturor timpurilor, cu o poziție mai sus decât legenda blues B.B. King.

Anul trecut, legendarul chitarist a lansat ultimul său album, „18”, la care a lucrat alături de actorul Johnny Depp.

Vestea morții lui Jeff Beck l-a șocat pe chitaristul de la Black Sabbath, Iommi.

„Jeff era un om atât de bun și un chitarist excepțional, de geniu – nu va mai fi niciodată un alt Jeff Beck”, a scris Iommi pe o rețea socială.

Jimmy Page, chitaristul de la Led Zeppelin, care a cântat alături de chitaristul britanic în The Yardbirds, a spus că Beck avea o tehnică unică și o imaginație fără limite.

„Războinicul cu șase corzi nu mai este printre noi, să-i admirăm vrăjile pe care le țese în jurul emoțiilor noastre de muritori”, a scris Jimmy Page. „Jeff, o să ne fie dor de tine, mie și milioanelor de fani ai tăi”, a mai adăugat el.

Citește și Regele Constantinos al II-lea al Greciei, văr primar al Regelui Mihai, a murit. Noua ”regină” a Greciei este o creatoare de modă miliardară