Donad Trump, atac dur la adresa Organizaţiei Mondială a Sănătăţii: „A dat-o în bară în privinţa coronavirusului”

Preşedintele american Donald Trump a criticat dur, marţi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), acuzând faptul că s-a ocupat mai mult de China şi că a dat sfaturi "greşite" în timpul crizei de coronavirus, a scris Reuters.

RomaniaTV.net
07 apr. 2020, 17:49
Donad Trump, atac dur la adresa Organizaţiei Mondială a Sănătăţii: „A dat-o în bară în privinţa coronavirusului”

OMS chiar a dat-o în bară. Dintr-un anumit motiv; o organizaţie finanţată în mare parte de SUA a fost totuşi foarte mult de partea Chinei. Vom analiza asta mai bine. Din fericire, am respins din timp sfatul lor de a păstra deschise frontierele cu China. De ce ne-au făcut o astfel de recomandare greşită?„, a scris Trump pe Twitter. 

Citeşte şi: Preşedintele Trump are un „interes financiar” să promoveze hidroxiclorochina, ca medicament al Covid-19, susţine New York Time

OMS nu a comentat informaţia la solicitarea Reuters. 

La 31 ianuarie, OMS a sfătuit ţările să păstreze deschise graniţele în ciuda epidemiei, precizând că fiecare stat are dreptul de a lua măsuri pentru protejarea propriilor cetăţeni. În aceeaşi zi, administraţia de la Casa Albă a blocat călătoriile dinspre China. 

Oficiali americani au criticat OMS pentru deciziile luate în timpul pandemiei, susţinând că au fost bazate pe date eronate furnizate de Beijing. 

Citeşte şi: Donald Trump a fost sunat de marele rival la preşedinţia SUA, Joe Biden. Au discutat despre COVID-19, în SUA

Săptămâna trecută, senatorul republican Marco Rubio a cerut demisia directorului general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, spunând că „a permis Beijingului să folosească organizaţia pentru a induce în eroare comunitatea internaţională„.