Donald Trump a trimis Garda Naţională la Washington. Intervenţie în forţă a autorităţilor

Preşedintele în funcţie, Donald Trump, a trimis Garda Naţională să intervină la protestul de amploare de la Capitoliu, din Washington.

06 ian. 2021, 22:52

Donald Trump a trimis Garda Naţională la Washington. Anunţul a venit în urmă cu puţin timp. Preşedintele în funcţie era singurul care putea lua această decizie.

Donald Trump a trimis Garda Naţională la Washington. Intervenţie în forţă a autorităţilor

De altfel, însuşi Președintele Camerei, Nancy Pelosi, D-California, a cerut ca Garda Națională să intervină și să securizeze Capitolul, potrivit unei surse apropiate care doreşte să rămână sub protecţia anonimatului, potrivit USA Today.

Decizia de a solicita intervenția Gărzii Naționale vine în timp ce protestatarii au încălcat Capitolul în timpul numărării voturilor electorale de miercuri. Poliția a baricadat ușile camerei, s-au auzit arme de foc și au existat rapoarte despre împușcături în interiorul clădirii.

Citeşte şi: Statele Unite, în pragul războiului civil. Atmosferă de groză la Capitoliu. Protestatarii au pus stăpânire pe cladire si e ANARHIE totală! FOTO şi VIDEO

„Aceasta este o încercare de lovitură de stat”, a scris pe Twitter reprezentantul republican Adam Kinzinger din Illinois.

Cererile de asistență suplimentară din partea Gărzii Naționale Washington, D.C. au fost luate în considerare. Garda Națională DC este sub controlul secretarului armatei.

Oficialii apărării monitorizează situația de securitate de la Capitol, dar nu se așteaptă să primească cereri de trupe active, a spus oficialul. Poliția este mai capabilă decât soldații Gărzii să se ocupe de protestatarii care au asaltat în interiorul clădirii Capitolului și s-au adunat pe treptele de afară, a spus oficialul.

Citeşte şi: Donald Trump, după ce susţinătorii săi au declanşat anarhia la Washington. „Fără violenţe. Suntem partidul legii şi ordinii”

Imaginile cu protestatarii care asaltau Capitolul din SUA au apărut miercuri pe ecranele televizoarelor din toată lumea, președintele Donald Trump a cerut susținătorilor să „rămână pașnici”.

„Vă rugăm să sprijiniți poliția din Capitol și forțele de ordine. Sunt cu adevărat de partea țării noastre”, a postat Trump pe Twitter. – Rămâi liniștit!

Tweetul lui Trump a venit însă la scurt timp după ce a încurajat mii de susținători să meargă de la Casa Albă la Capitol.

Trump a încadrat în mod normal procesul de numărare a voturilor Colegiului Electoral ca test al loialității față de el și acuzațiile sale nefondate de fraudă electorală.

Citeşte şi: Stare de asediu la Washington, mii de susţinători ai lui Donald Trump au intrat în clădirea Capitoliului. Poliția intervine în forță VIDEO