Donald Trump cere redeschiderea şcolilor! Reacţia şcolii unde învaţă fiul său: „Dorim implementarea modelului hibrid”

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat dorinţa pentru redeschiderea totală a unităţilor de învăţămând din tomană, însă unele şcoli, printre care şi cea la care învaţă fiul său, au alte planuri. 

RomaniaTV.net
24 iul. 2020, 13:27
Donald Trump cere redeschiderea şcolilor! Reacţia şcolii unde învaţă fiul său: „Dorim implementarea modelului hibrid”

Potrivit New York Times,  şcoala în care învaţă fiul preşedintelui nu doreşte redeschiderea completă a instituţiei din toamnă, din cauza îngrijorării legate de evoluţia pandemie legate de evoluţia pandemiei de coronavirus, în ciuda insistenţei lui Donald Trump ca elevii să se întorcă în bancile lor din septembrie. 

Școala Episcopală St. Andrews, o școală privată din suburbiile statului Maryland din Washington, a anunțat într-o scrisoare către părinți că a decis să adopte un model hibrid pentru toamnă, care să permită o participare limitată la cursurile de la clasă, sau să organizeze toate cursurile complet online, așa cum a făcut în această primăvară. Școala va lua o decizie finală la începutul lunii următoare.

Citeşte şi: Donald Trump îi provoacă inteligenţa lui Joe Biden. Ce test i-a dat preşedintele SUA rivalului său democrat

„Sperăm că situația și condițiile de sănătate publică vor sprijini implementarea modelului hibrid în toamnă”, se afirmă în scrisoarea semnată de Robert Kosasky, șeful școlii și de David Brown, asistentul șef.

Dacă școala optează pentru modelul hibrid, studenții din clasa a VII-a până la a XII-a vor alterna învățarea în campus și învățarea la distanță, jumătate dintre studenți învățând de la distanță în fiecare săptămână. Barron Trump, 14 ani, cel mai tânăr dintre cei cinci copii ai președintelui, a petrecut ultimii trei ani la St. Andrews. Donald Trump a insistat în repetate rânduri ca școlile să se deschidă pe deplin și a amenințat că va reține fondurile federale din districtele care nu vor face acest lucru.

Citeşte şi: Donald Trump avertizează întreaga lume: Pandemia se va înrăutăţi cu siguranţă

Liderii sindicali ai profesorilor au declarat că situația școlii St. Andrews ar trebui să-i dea de înțeles lui Trump cât de complicată este deschiderea școlilor care încearcă să echilibreze nevoile educaționale ale copiilor și preocupările de sănătate ale personalului, ale studenților și ale comunității.