Donald Trump, interzis şi pe YouTube. I s-a suspendat contul pe perioadă nedeterminată

Donald Trump a fost interzis şi pe YouTube, după ce Twitter a închis definitiv contul fostului preşedinte american. La 13 ianuarie, YouTube a blocat pentru prima oară canalul preşedintelui în exerciţiu la acea vreme, cu 2,77 milioane de abonaţi, în urma violenţelor de la Capitoliu, soldate cu cinci morţi.

27 ian. 2021, 18:43
Donald Trump, interzis şi pe YouTube. I s-a suspendat contul pe perioadă nedeterminată
Donald Trump a fost interzis şi pe Youtube

Donald Trump

, interzis şi pe YouTube. Contul i-a fost suspendat pe o perioadă nedeterminată, după ce, în urmă cu o săptămână, platforma video prelungise perioada de suspendare cu cel puţin şapte zile.

Având în vedere îngrijorări cu privire la acte de violenţă, care pot avea loc în continuare, canalul lui Donald J Trump va rămâne suspendat”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a YouTube.

Platforma americană, o proprietate a Google, a fost criticată din cauza lentorii reacţiei, în urma măsurilor radicale ale Twitter şi Facebook.

Citeşte şi: Joe Biden înăspreşte programul Buy American. Noul preşedinte continuă politica lui Donald Trump de relansare a producţiei naţionale

Donald Trump, interzis şi pe YouTube

Separat, YouTube a confirmat că l-a suspendat temporar pe avocatul fostului preşedinte, Rudy Giuliani, din programul său de ”parteneri”.

Rudy Giuliani este acuzat de faptul că a încălcat în mod repetat regulile platformei cu privire la dezinformare în privinţa alegerilor din Statele Unite.

Avocatul, al cărui canal are aproximativ 600.000 de abonaţi, nu mai are acces la funcţii şi nu mai este plătit în funcţie de publicitatea difuzată înainte de rularea unui video.

Fostul primar al New Yorkului a alimentat teorii ale complotului – susţinute de către numeroşi apropiaţi ai lui Donald Trump -, potrivit cărora alegerile prezidenţiale au fost ”trucate” în favoarea lui Joe Biden.

Rudy Giuliani a declarat în emisiile sale pe YouTube că maşinile de vot aparţinând societăţii Dominion Voting Systems au contrinuit la ”furarea alegerii” fostului preşedinte republican.

Compania l-a dat în judecată pe Rudy Giuliani cu privire la defăimare şi îi cere despăgubiri în valoare de 1,3 miliarde de dolari, acuzându-i că i-a afectat reputaţia şi i-a pus în pericol angajaţii, potrivit stiripesurse.ro.

Polonia vrea să pedepseacă Twitter şi Facebook, pentru că i-au închis conturile lui Donald Trump

Premierul polonez, Mateusz Morawieki, a denunțat blocarea conturilor de pe rețelele de socializare ale lui Donald Trump și a anunţat că va interzice prin lege ca Twitter și Facebook să le blocheze conturile utilizatorilor.

Mateusz Morawieki a spus joi că vor exista reglementări la nivel național prin care să interzică acțiuni de blocare a utilizatorilor de rețele de socializare sau ștergerea de postări, Polonia urmând apoi să solicite adoptarea unor legi similare la nivelul întregii Uniuni Europene.

Nu există toleranță pentru cenzură și nici nu poate exista vreodată. Libertatea de exprimare este piatra de temelie a democrației – de aceea trebuie să o apărăm. Nu depinde de algoritmi sau de proprietarii de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu”, a scris Mateusz Morawieki, pe Facebook, citat de The Guardian.