Donald Trump, obligat să prezinte procurorilor declarațiile sale fiscale

Curtea Supremă a SUA nu a intervenit în favoarea lui Donald Trump și a decis luni că fostul președinte american este obligat să pună la dispoziția procurorilor declarațiile sale fiscale, ca parte a unei anchete penale, notează Reuters.

22 feb. 2021, 22:27
Donald Trump, obligat să prezinte procurorilor declarațiile sale fiscale
Donald Trump, obligat să prezinte procurorilor declarațiile sale fiscale

Donald Trump, obligat să prezinte procurorilor declarațiile sale fiscale. Acesta reprezintă un nou eșec pentru fostul preşedinte american, care de-a lungul ultimilor ani a luptat pentru a-și ține documentele financiare departe de public.

Decizia judecătorilor vine după ce avocații fostului președinte au cerut anularea cererii unui judecător federal care a ordonat predarea a opt ani de declaraţii fiscale şi bancare procurorului din Manhattan Cyrus Vance, care le solicita de luni de zile.

Citeşte şi: Donald Trump a fost achitat de Senatul SUA pentru incitare la insurecţie, Joe Biden este nemulțumit şi reacţionează: „Democrația este fragilă”

Curtea Supremă se mai pronunțase deja cu privire la dispută, respingând în luna iulie a anului trecut argumentația mai amplă a lui Trump că un președinte în exercițiu este imun în fața oricărei anchete penale în timpul exercitării mandatului.

Spre deosebire de toți ceilalți președinți americani, Trump a refuzat să facă publice declarațiile fiscale în timpul celor patru ani de mandat.

Acum, datele care vor fi puse la dispoziția procurorilor ar putea oferi detalii cu privire la averea sa și activitățile Trump Organization, compania imobiliară deținută de familia fostului președinte.

Decizia de luni a Curții Supreme a fost publicată fără opinii separate și reprezintă un nou eșec pentru fostul președinte republican care a încercat să își țină secrete finanțele.

Donald Trump nu a reacţionat până acum la decizia Curţii Supreme, însă a calificat în trecut ancheta drept „cea mai rea vânătoare de vrăjitoare din istoria SUA”, scrie Digi 24.

Donald Trump a rămas fără hotelul şi cazionul din Atlantic City

Pandemia a afectat grav resorturile de la Atlantic City (New Jersey), de pe coasta nord-estică a Statelor Unite, multe dintre ele fiind obligate să îşi înceteze activitatea.

George Tibbitt – oficial al primăriei, anunța acum 3 luni o ”apocalipsă” a cazinourilor din Atlantic City. Miercuri a fost aprobată demolarea Trump Plaza Hotel și a cazinourilor aferente. O mare parte a cazinourilor și-au închis porțile încă din 2014 și de atunci și-au așteptat soarta, iar pandemia le-a îngropat practic total pe cele care mai sperau într-o revenire.

De subliniat însă că, începând cu ianuarie 2016, miliardarul Carl Icahn a preluat acțiunile de la Trump Entertainment Resorts. Acesta a gândit alte planuri cu respectivele terenuri și astfel a ajuns la acţiunea de a demola Plaza Hotel.