Donald Trump susţine ca pandemia de coronavirus se va sfârşi în iulie sau august. Măsurile anunţate de preţedintele american

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, consideră că pandemia de coronavirus în SUA ar putea lua sfârșit în luna iulie sau august și le-a cerut americanilor să evite adunările cu mai mult de 10 persoane, pentru a limita răspândirea coronavirusului.

RomaniaTV.net
16 mart. 2020, 20:12
Donald Trump susţine ca pandemia de coronavirus se va sfârşi în iulie sau august. Măsurile anunţate de preţedintele american

„Administrația mea recomandă ca toți americanii, inclusiv cei tineri și în stare bună de sănătate (…) să evite adunările cu mai mult de 10 persoane”, a declarat președintele SUA în cursul unei conferințe de presă la Casa Albă. 

De asemenea, Donald Trump a asigurat cetățenii americani că autoritățile americane dețin controlul asupra epidemiei, dar și faptul că nu are în vedere blocarea completă a țării. Cu toate acestea, anumite zone din țară vor fi blocate.

Citește și: Administratia Trump analizeaza optiunea de a da fiecarui american 1.000 de dolari cash pe perioada crizei coronavirus

„Noi avem un control uriaş. În alte ţări, l-au scăpat de sub control. Dacă facem o treabă cu adevărat bună, vom menține decesele la un nivel mai mic” , a afirmat Donald Trump.

De asemenea, Donald Trump s-a arătat optimist după un gest puternic al Băncii centrale americane de a opri impactul economic al pandemiei, însă experţii săi au avertizat împotriva „unui vârf” viitor al cazurilor de coronavirus în Statele Unite, care îşi consolidează măsurile de prevenţie, relatează AFP.

Preşedintele american Donald Trump a susţinut luni dimineaţă (ora României) o conferinţă de presă în care a comentat criza produsă de pandemia de coronavirus, în stilul optimist caracteristic, dar experţii prezenţi în aceeaşi conferinţă au avertizat asupra gravităţii situaţiei.

„Totul va fi bine. Relaxaţi-vă. Vom ieşi cu bine. Toate astea vor trece”, a spus Trump, care a felicitat Banca Centrală pentru că a decis să scadă la 0 dobânzile, pentru a limita efectele crizei cauzate de coronavirus.