Dorel Vișan a dezvăluit de ce nu s-a recăsătorit după moartea soției: „Despărțirea a fost tragică. Eu nu am mai putut”

Dorel Vișan a refuzat să se recăsătorească după moartea soției sale. Au trecut mai bine de 30 de ani de la moartea celei pe care a iubit-o nespus de mult.

13 dec. 2023, 19:21
Dorel Vișan a dezvăluit de ce nu s-a recăsătorit după moartea soției: „Despărțirea a fost tragică. Eu nu am mai putut”
Dorel Vișan, dezvăluiri despre cel mai cumplit episod din viața sa

În urmă cu mai bine de 30 de ani, Dorel Vișan a trecut prin cea mai mare cumpănă a vieții sale, și anume moartea soției, pe care a iubit-o enorm. Și-au întemeiat o familie, astfel că deși ea a încetat din viață, încă se mai gândește la ea cu mult dor și iubire. Recent, actorul a dezvăluit de ce nu și-a mai putut reface viața amoroasă și să aibă o altă soție.

Citește și: Alimentul minune pentru cei cu glicemia ridicată. Dorel Vișan îl consumă în fiecare zi: ”La fiecare masă”

Acesta mărturisește că s-a gândit să își refacă viața, dar, deși a vorbit cu mai multe femei și a avut o relație de mai mulți ani, nu a mai putut ajunge la căsătorie.

Singurătatea este grea, iar Dorel Vișan nu s-a sfiit și a recunoscut acest lucru. Chiar dacă a vrut să își refacă viața, gândul i-a rămas tot la regretata lui soție. El a explicat pe larg că îi era ușor să se recăsătorească dacă la mijloc era vorba despre un divorț, însă nu și cînd moartea fulgerătoare i-a luat de lângă el cea mai dragă ființă.

„Nu mi-am putut închipui că un om se poate căsători a doua oară, mai ales când despărțirea a fost tragică. Dacă este o despărțire care se face printr-o diferență de înțelegere, dintr-o ceartă, atunci poți să te desparți, e bine să te desparți, ca să nu te cerți toată viața, apoi te poți recăsători. Eu nu am mai putut”, a mărturisit Dorel Vișan, în emisiunea lui Denise Rifai.

Citește și: Dorel Vişan, la podcast-ul „ALTCEVA”: „Tatăl Nostru” este rugăciunea care ar fi valabilă pentru toată lumea”

Actorul a precizat că deși nu a făcut din viața lui personală un subiect de discuție, a continuat să descopere femeile din jurul său fiindcă nu nu putea trăi de unul singur. Chiar dacă a avut diferite relații, ba chiar una de lungă durată, nu a mai ajuns în fața altarului.

„Am ținut atât de mult la relația noastră și la copii, dar nu am putut să trăiesc singur. E normal să îți găsești pe cineva cu care să trăiești, și am avut prietene, am și astăzi. Nu asta este problema. Problema este ca această viață să fie discretă și să fie în limitele morale, creștine și ale moralei omenești. Nu m-am mai putut căsători și nici nu am încercat. Mi-am mutat gândurile și acțiunile în altă zonă, în zona căutării, învățăturii, cititului. Căsătoria este o școală continuă și fără sfârșit în care fiecare învață de la celălalt, în căsătorie lucrul fundamental este respectul. Iubirea se topește, dar respectul trebuie să rămână până la capăt”, a continuat Dorel Vișan.

Acum, Dorel Vișan a ales să nu se mai concentreze pe acest subiect amoros, ci să aibă grijă de familia lui și să își ocupe timpul cu diferite activități culturale. Acum, după 30 de ani, încă și amintește de relația frumoasă și unică pe care a avut-o cu soția lui.

„Eu am avut cu soția mea o relaţie specială. E moartă de 30 de ani şi nu mi-am putut imagina că eu aş putea să mă recăsătoresc, deşi am stat cu cineva mulţi ani. N-am mai simţit, pentru că tot copilăria şi satul m-au format aşa. Acolo, dacă te căsătoreai, aia nu se mai desfăcea’, a dezvăluit Dorel Vișan, în 2022, în emisiunea „Legendele cu Dan Negru.