Dorel Vişan, poveste de viaţă impresionantă. S-a vindecat de o boală gravă, când medicii nu-i mai dădeau nici o şansă

La 82 de ani, Dorel Vișan trăiește departe de agitația orașului, în satul ardelean Tăușeni, unde are o gospodărie frumoasă. Puţini dintre cei care îl admiră ca actor ştiu că ascunde o poveste de viaţă impresionantă: în anii 90 a aflat că suferă de o boală cronică de ficat şi, când medicii nu-i mai dădeau nici o şansă, s-a vindecat miraculos. Cu puterea minţii!

RomaniaTV.net
12 sept. 2019, 14:58
Dorel Vişan, poveste de viaţă impresionantă. S-a vindecat de o boală gravă, când medicii nu-i mai dădeau nici o şansă

Suferința maestrului Dorel Vişan începuse cu 26 de ani în urmă, când decesul soției îl doborâse psihic, scrie viva.ro. Picase în depresie și alcool, dar spune că vizitele în Tibet şi lecturile despre medicină orientală l-au adus la o stare uluitoare de înțelepciune. Şi l-au ajutat să fenteze moartea!

„În India a fost un mare înţelept care spunea aşa: Dacă ai o suferinţa şi există o cale de a scăpa de ea, nu trebuie să îţi faci probleme. Urmăreşti calea respectivă şi ai scăpat, dar dacă nu există nicio cale de a scăpa de ea, atunci nu are rost să îţi faci probleme. (…) Niciodată nu am vorbit despre viaţa mea intimă, nu le expun. Eu am avut o mare suferintă, soţia mea s-a îmbolnăvit foarte tânără.

Citeşte şi Dorel Vişan, despre declaraţia preşedintelui Iohannis privind unirea cu Republica Moldova: Degeaba cântăm Deşteaptă-te, române!

Avea 48 de ani şi a plecat. Am avut o cădere psihică, rămăsesem cu copiii, în urmă cu 26 de ani. Această cădere psihică o au foarte mulți oameni, din cauză că noi nu mai înţelegem că nu putem trăi unii fără ceilalţi, iar dezvoltarea noastră nu se face prin nou, ci prin ceilalţi. Şi am avut o cădere psihică şi unde poţi sa te aduni? În băutură care te distruge. M-am întâlnit cu o prietenă care mi-a zis „de ce faci asta?

Nu e bine. Trebuie să mergi să înveti o metodă de autoapărare împotriva stresului, metoda Silva. Care este foarte bună și a zis: imaginează-ţi că ai fi murit tu şi nevastă-ta ar fi trăit. Ce s-ar fi întâmplat? Se chinuia înfiorător. Ai văzut? Tu i-ai oprit chinul prin această longevitate a ta, dar problema este că o jeleşti. Şi de aici a pornit!

Eram spre ciroză. De la 1 la 10 eram la 7. Atunci am plecat şi am învăţat foarte multe lucruri în India, Tibet, Japonia. Eu am vorbit cu ficatul, l-am luat în braţe şi l-am mângâiat.’ , a mărturisit Dorel Vişan.