Dorel Vişan trece prin momente grele. La 83 de ani, actorul suferă de singurătate: „Nu mai am cui da un telefon”

Dorel Vişan face parte din actorii care au fost nevoiţi să se retragă de pe scenă din cauua pandemiei de coronavirus. Actorul s-a retras într-un sat din judeţul Cluj, unde are grijă de animale şi se ocupă de diverse treburi gospodăreşti.
Romania TV
01 sept. 2020, 05:12
Dorel Vişan trece prin momente grele. La 83 de ani, actorul suferă de singurătate:

Ajuns la venerabila vârstă de 83 de ani, maestrul se străduiește să își ocupe timpul din plin şi recunoaște că suferă de dorul scenei și al colegilor, singurătatea fiindu-i accentuată și de faptul că prietenii săi nu mai sunt în viață…

Aici m-am născut din nou, pentru că în satul unde au stat părinții mei stă o cumnată și nu am vrut să mă duc acolo că era și drumul mai rău și mai departe. Am venit pentru stupi aici. Orice vrei să ai trebuie să iubești. Dacă crești un cățel sau o oaie sau un iepure, dacă nu le iubești nu se fac cum trebuie. Iar lucrul acesta cu pământul are un sens cosmic. De aia se lucrează cu mâna. Uite, mâinile mele sunt de țăran.

Am ajuns la o concluzie foarte tristă. Nu mai am nici cui da un telefon. Colegii mei nu mai sunt. Prietenii au pierit şi ei. Eu însumi mă caut tot mai rar. Nu mai ştim unde mergem şi de unde venim. E trist ce se întâmplă. Mă doare sufletul când văd cum moare teatrul. Teatrul nu se face online, este o artă nemijlocită. Trebuie să vezi actorul cum respiră, cum îşi schimbă faţa…”, a mărturisit Dorel Vișan pentru Antena3.

Citeşte şi Dorel Vişan, despre declaraţia preşedintelui Iohannis privind unirea cu Republica Moldova: Degeaba cântăm Deşteaptă-te, române!

S-a vindecat de o boală gravă, când medicii nu-i mai dădeau nici o şansă

Puţini dintre cei care îl admiră ca actor ştiu că ascunde o poveste de viaţă impresionantă: în anii 90 a aflat că suferă de o boală cronică de ficat şi, când medicii nu-i mai dădeau nici o şansă, s-a vindecat miraculos. Cu puterea minţii!

Suferința maestrului Dorel Vişan începuse cu 26 de ani în urmă, când decesul soției îl doborâse psihic, scrie viva.ro. Picase în depresie și alcool, dar spune că vizitele în Tibet şi lecturile despre medicină orientală l-au adus la o stare uluitoare de înțelepciune. Şi l-au ajutat să fenteze moartea!

În India a fost un mare înţelept care spunea aşa: Dacă ai o suferinţa şi există o cale de a scăpa de ea, nu trebuie să îţi faci probleme. Urmăreşti calea respectivă şi ai scăpat, dar dacă nu există nicio cale de a scăpa de ea, atunci nu are rost să îţi faci probleme. (…) Niciodată nu am vorbit despre viaţa mea intimă, nu le expun. Eu am avut o mare suferintă, soţia mea s-a îmbolnăvit foarte tânără.

Avea 48 de ani şi a plecat. Am avut o cădere psihică, rămăsesem cu copiii, în urmă cu 26 de ani. Această cădere psihică o au foarte mulți oameni, din cauză că noi nu mai înţelegem că nu putem trăi unii fără ceilalţi, iar dezvoltarea noastră nu se face prin nou, ci prin ceilalţi. Şi am avut o cădere psihică şi unde poţi sa te aduni? În băutură care te distruge. M-am întâlnit cu o prietenă care mi-a zis „de ce faci asta?

Nu e bine. Trebuie să mergi să înveti o metodă de autoapărare împotriva stresului, metoda Silva. Care este foarte bună și a zis: imaginează-ţi că ai fi murit tu şi nevastă-ta ar fi trăit. Ce s-ar fi întâmplat? Se chinuia înfiorător. Ai văzut? Tu i-ai oprit chinul prin această longevitate a ta, dar problema este că o jeleşti. Şi de aici a pornit!

Eram spre ciroză. De la 1 la 10 eram la 7. Atunci am plecat şi am învăţat foarte multe lucruri în India, Tibet, Japonia. Eu am vorbit cu ficatul, l-am luat în braţe şi l-am mângâiat.‘ , a mărturisit Dorel Vişan.

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Veste proastă pentru fanii „Las Fierbinți“! Un mare actor își ia adio de la serial!
Fanatik.ro
Comuna din România unde se deschide o nouă fabrică gigant. Investiții de milioane de euro vor fi făcute, noi locuri de muncă pentru români
Capital.ro
A MURIT marele actor român. Toată SCENA artistică este în doliu
Playtech.ro
Imagini indecente cu Simona Halep. Așa arăta înainte să-și micșoreze sânii, pozele sunt incendiare
DailyBusiness
Se dau GRATIS 500 de lei. Cine primește banii
Adevarul
Zelenski, între Churchill și Chaplin: „Cine sunt eu? Sunt președintele Ucrainei”
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase fuste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Vești despre Florin Piersic. Medicii nu mai au niciun dubiu
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
wowbiz.ro
Nuntă în cer! Ionela și George, înmormântați împreună în ziua în care aveau să devină soț și soție
Cancan.ro
Surpriza anului la Pro TV! S-au sărutat și s-au logodit la Survivor All Stars. Avem imaginile!
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Senatul României a aprobat proiectul de lege privind monitorizarea calității aerului: Se dau amenzi de până la 80.000 de lei
Capital.ro
Noua regulă pentru TELEVIZIUNILE din România. Tocmai s-a dat INTRZIS de la CNA
StirileBZI
Avertismentul economistului Ionuț Dumitru: „Ne întindem mai mult decât ne este plapuma la împrumuturi!”
Prosport.ro
Cum trăiește, de fapt, acum, Alexandru Tudor. A ales viața monahală, deși nu se poate călugări! Transformarea fizică e incredibilă și e imposibil de recunoscut, la 52 de ani
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Exodul inginerilor militari: nemulțumiți de salarii, renunță la uniformă și cariera în Armata Română
MediaFlux
SE SCOT BANII din PILONUL II! SUMELE sunt URIAȘE
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'