Doru Ţuluş părăseşte DNA, Klaus Iohannis a semnat decretul

Țuluș a instrumentat o serie de dosare celebre, precum dosarul Trofeul Calității, în care Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare

29 nov. 2022, 23:40
Doru Ţuluş părăseşte DNA, Klaus Iohannis a semnat decretul

Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind eliberarea din funcția de procuror la PÎCCJ a lui Doru Țuluș. Fostul șef al secției a II-a DNA iese astfel la pensie.

Țuluș a instrumentat o serie de dosare celebre, precum dosarul Trofeul Calității, în care Adrian Năstase a fost condamnat la închisoare cu executare, dosarul Poșta Română, în care a fost condamnat definitiv fostul ministru al Justiției, Tudor Chiuariu, dar și dosarul ICA-Voiculescu, în care fondatorul trustului Intact a fost condamnat.

Niculae Bădălău, ameninţări mafiote înainte să fie reţinut de DNA: „Baţi în pâinea la copiii mei. Îţi cauţi cârcotă cu noi, îţi dăm cârcotă!” AUDIO
De numele lui Țuluș se numără și Dosarul Transferurilor din 2008, unde au fost capete de afiș nume grele din fotbal – Gheorghe Copos, Victor Becali, Gheorghe Nețoiu, Cristian Borcea.

Activitatea sa a generat un șir de controverse și i-a atras acuzații în spațiul public, care au culminat cu cereri de revocarea a acestuia din funcție, însă fostul președinte Traian Băsescu a respins solicitările și l-a păstrat pe Țuluș în DNA.

Stenograme incendiare în dosarul în care Lidia Buble a fost condamnată la închisoare: „Coborâse cu fiola, mi-era că dacă mi-o pune… L-am luat, l-am îmbârligat”