Dosar penal pentru femeia care a transmis pe Facebook imagini cu exteriorul spitalului modular din Piatra Neamţ, susţinând că este gol

Poliţiştii din Neamţ au întocmit un dosar penal pentru răspândirea de informaţii false după ce o femeie a afirmat, într-o filmare postată pe Facebook, că spitalul modular ATI de la Piatra-Neamţ este gol.

19 oct. 2021, 17:37
Dosar penal pentru femeia care a transmis pe Facebook imagini cu exteriorul spitalului modular din Piatra Neamţ, susţinând că este gol

Poliţia Judeţeană Neamţ a deschis dosar penal şi face cercetări pentru răspândirea de informaţii false după ce o femeie a filmat şi susţinut într-o postare pe Facebook că spitalul modular ATI din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ este gol.

„Urmare a apariţiei în spaţiul public a unor imagini în care o persoană prezintă informaţii cu privire la gradul de ocupare al spitalului modular din Piatra-Neamţ, Compartimentul Relaţii Publice al IPJ Neamţ precizează că poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de ştiri, date sau informaţii false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora şi fac verificări, în vederea identificării persoanelor implicate şi luării măsurilor legale ce se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, subinspectorul Ramona Ciofu.

Citeşte şi: Record de infectări şi decese COVID-19. Medicul Radu Ţincu: „Camerele de gardă sunt ca pe front, ca în război”

Filmarea a fost făcută în data de 14 octombrie în curtea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț. La acea dată, în spitalul modular ATI erau internați 25 de pacienți confirmați pozitiv COVID cu forme grave, iar în restul spitalului se aflau peste 330 de pacienți internați și aproximativ 20 de suspecți.

Citeşte şi: Președintele Colegiului Medicilor din România, după recordul de infectări şi decese COVID: Nu văd altă soluție decât un lockdown urgent. Vor muri foarte mulți oameni

Postarea femeii a fost reclamată şi de Oana Gheorghiu, co-fondator al Asociaţiei „Dăruieşte Viaţă”, fundaţie care a instalat spitalul modular din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, după ce a ars secția ATI de la Județean.