Dosar penal pentru pilotul care a eşuat cu avionul pe aeroportul din Craiova

Anchetă în cazul avionului care a derapat pe pista aeroportului din Craiova. Pilotului spaniol i-a fost întocmit dosar penal după ce mai mulţi pasageri s-au rănit când au sărit din avion.

RomaniaTV.net
14 feb. 2012, 09:15
Dosar penal pentru pilotul care a eşuat cu avionul pe aeroportul din Craiova

Aeronava Carpatair trebuia să plece luni dimineaţă de pe aeroportul din Craiova pentru a ajunge la Timişoara. Pilotul aeronavei a povestit că în momentul în care a vrut să decoleze a pierdut direcţia, astfel a derapat, a ajuns în nămeţii de pe marginea pistei de aterizare, iar elicea s-a rupt. Pasagerii s-au speriat foarte tare, la fel şi stewardesele care le-au cerut oamenilor pur şi simplu să sară din avion de la o înălţime de aproximativ trei metri.

„Din momentul în care a plecat avionul, a luat viteză pentru a se ridica de la sol, s-a oprit brusc, a frânat de trei ori, după care elicea stângă s-a lovit de un munte de zăpadă. S-a rupt, cred că a luat foc, ne-am speriat foarte tare, am intrat în panică, a început să iasă mult fum în avion. Stewardesele, panicate şi ele, ne-au spus să spargem uşile de siguranţă şi să sărim”, a declarat pentru România TV, Mihaela Răuţ, pasager avion.

La aeroportul din Craiova a ajuns un procuror de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel. Pe numele pilotului de origine spaniolă s-a deschis dosar de cercetare penală. Autorităţile urmează să stabilească în cursul zilei de marţi dacă pilotul se face sau nu vinovat de producerea acestui eveniment aviatic.