Dosare penale pentru vătămare din culpă în cazul copiilor cu stări de rău din Dolj

Polițiștii au deschis dosare penale in rem pentru vătămare corporală din culpă în cazul copiilor de la cele două şcoli din Dolj, din comuna Dăbuleni şi Dăneţi. Minorii au prezentat simptome de intoxicaţie şi au fost internaţi la spital, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj.

RomaniaTV.net
13 feb. 2020, 09:05
Dosare penale pentru vătămare din culpă în cazul copiilor cu stări de rău din Dolj

„În cele două cazuri, de la Daneţi şi Dăbuleni, poliţiştii doljeni desfăşoară cercetări în vederea lămuririi stării de fapt, fiind întocmite două dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.

Citeşte şi: Elevi intoxicaţi posibil de la produse de curăţenie. Plan ROŞU de intervenţie la o şcoală din Dolj

ISU Dolj a înregistrat, miercuri, în jurul orei 10,00, un apel primit prin numărul unic de urgenţă 112, prin care a fost anunţat că, la şcoala generală din localitatea Daneţi, copiii dintr-o clasă prezintă stări de rău: ameţeală, greaţă, stări de vomă. La faţa locului au fost trimise trei autospeciale destinate transportului victimelor multiple, o autospecială de prim-ajutor medical, două ambulanţe SAJ şi autospeciala de cercetare CBRN, activitatea la faţa locului fiind coordonată de grupa operativă.

La faţa locului erau 16 copii, dintre care 15 au fost încadraţi în urgenţă tip cod verde, iar unul la urgenţă tip cod galben, cu dureri de cap, greaţă şi vomă. 

Citeşte şi: Alertă la încă o şcoală din Dolj. Elevi cu simptome de intoxicaţie după o dezinsecţie în sălile de curs

Un al doilea apel de urgenţă a fost primit la ora 11,44, anunţând că la Spitalul Orăşenesc Dăbuleni s-au prezentat nouă copii prezentând simptome similare celor de la Daneţi.

„Acestora li s-a acordat primul ajutor medical de urgenţă de către cadrele medicale din spital. La faţa locului au fost trimise o autospecială pentru transportul victimelor multiple, o ambulanţă SAJ, autospecială de cercetare CBRN, dar şi grupa operativă a inspectoratului. Toţi cei nouă copii au fost conştienţi şi cooperanţi cu cadrele medicale, fiind transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, au precizat reprezentanţii ISU Dolj